Akademiekvality.cz

Čočkové karbanátky s vlašskými ořechy

Moje hodnocení
3x

Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv. Základem je čočka zelená, která je chuťově naprosto delikatesní. Můžete v ní cítit třeba oříšky. Mohou ji konzumovat také diabetici a jedním z největších zdravotních benefitů této luštěniny je snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Když ji navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.

8 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!
  2. Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.
  3. Směs dobře promíchejte. Musí vzniknout pevná hmota, můžete použít trochu hladké mouky.
  4. A poté vytvarujte 8 placiček.
  5. Na rozpálené pánvi placičky opečte z obou stran a dopečte v troubě 10 minut na 140 °C.

PRIMA TIP: Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty