Suroviny
- červená čočka 100 g
- lískové ořechy 100 g
- vlašské ořechy 100 g
- karotka (velká ) 1 ks
- celerová nať 2 stonky
- cibule (velká ) 1 ks
- žampiony 100 g
- máslo 50 g
- kari koření 2 lžičky
- rajský protlak 2 lžíce
- worcesterová omáčka (vegetariánský ) 2 lžíce
- vejce 1 ks
- petrželka (sekaná ) 4 lžíce
- voda 100 ml
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
- Čočku namočte do studené vody a nechte bobtnat 1 hodinu.
- Namelte oříšky a dejte do velké misky. Karotku, celer, cibuli a žampiony nakrájejte najemno nebo je rozsekejte v kuchyňském robotu.
- Rozpalte máslo ve větší pánvi, přidejte nasekanou zeleninu a restujte na mírném ohni cca 5 minut.
- Do zeleninové směsi přidejte kari a vařte další minutu, stáhněte z tepla a nechte vychladnout.
- Sceďte nabobtnalou čočku a vmíchejte do hotové zeleninové směsi. Přidejte mleté ořechy, protlak, vegetariánský worcester, vejce, sůl, nasekanou petrželku a vodu.
- Troubu předehřejte na 190 °C. Pekáček nebo pečicí formu vymažte máslem, vložte pečicí papír a hotovou směs rovnoměrně rozetřete.
- Sekanou pečte 1 hodinu až hodinu a čtvrt přikrytou hliníkovou fólií. Po upečení nechte sekanou odpočívat 15 minut, otočte a sundejte pečicí papír.
- Nakrájejte na cca 2 cm silné plátky a ozdobte čerstvými brusinkami.
PRIMA TIP: Stejný postup lze použít i na masovou variantu, kdy místo čočky přidáte mleté maso v poměru 50 % hovězího a 50 % vepřového.
Sekaná z červené čočky a ořechů z Sugar Daddy by Bejzment 1 Zdroj: se souhlasem Sugar Daddy by Bejzment
Máte chuť?
A pokud už vás nebaví vařit doma, objednejte si přímo v restauraci Sugar Daddy by Bejzment, Na Bělidle 31, Praha 5 - Smíchov. Více informací najdete na jejich webu.