Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

9 nejzdravějších druhů zelené listové zeleniny. Znáte je všechny?

Listová zelenina je nejen zdravá, ale i velmi chutná

Listová zelenina je nejen zdravá, ale i velmi chutná Zdroj: iStock

  • Zavřít
Listová zelenina je nejen zdravá, ale i velmi chutná

Listová zelenina je nejen zdravá, ale i velmi chutná Zdroj: iStock

Zelená listová zelenina, jako je kadeřávek, špenát, mangold a bok choy, má vysoký obsah vitamínů, minerálů a vlákniny, a přitom má nízký obsah kalorií. Přidání různých druhů zelené zeleniny do jídelníčku může přispět ke zlepšení zdraví mozku a snížení rizika srdečních onemocnění, rakoviny a vysokého krevního tlaku.

Seznam.cz banner

Není listí, jako listí!

Možná jste se jako děti dívali podezřívavě na talíř, na kterém kromě masa a brambor či knedlíků, trůnila hromada zelených listů, ať už syrových, nebo tepelně upravených. S odstupem času je třeba přiznat, že maminka má vždycky pravdu, a zelená listová zelenina má své místo na talíři oprávněně. I když přiznáváme, že třeba špenát ze školní jídelny míval spíš našedlou než zelenou barvu, a není se tedy čemu divit, že velkým oblíbencem nebýval. Naštěstí dnes je nabídka zeleniny bohatá, a existuje spoustu návodů, jak ji připravit opravdu chutně a originálně.

Zde je 9 nejzdravějších druhů zelené listové zeleniny, které byste měli zařadit do svého jídelníčku.

Kadeřávek a toskánská kapusta

Různé odrůdy kapusty jsou považovány za jednu z nejvýživnějších zelenin na planetě díky množství vitamínů, minerálů a antioxidantů.

Například jeden šálek (67 gramů) syrové kapusty obsahuje 684 % denní potřeby vitamínu K, 206 % vitamínu A a 134 % vitamínu C. Obsahuje také antioxidanty, jako je lutein a betakaroten.

Chcete-li co nejvíce využít všech výhod, které kapusta nabízí, je nejlepší ji konzumovat syrovou, protože tepelná úprava může snížit její nutriční profil.

Kadeřávkový salát Caesar s česnekovými krutony Recepty

Kadeřávkový salát Caesar s česnekovými krutony

18
Rizoto s pancettou a toskánskou kapustou Recepty

Rizoto s pancettou a toskánskou kapustou

27
Salát z kadeřávku s ricottou a švestkami Recepty

Salát z kadeřávku s ricottou a švestkami

30
Vepřová roláda s kadeřávkem Recepty

Vepřová roláda s kadeřávkem

17
Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem Recepty

Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem

23
Mungo polévka s kadeřávkem Recepty

Mungo polévka s kadeřávkem

21
Zdraví v misce: Toskánská fazolovo-kapustová polévka Recepty

Zdraví v misce: Toskánská fazolovo-kapustová polévka

20
Těstoviny s kadeřávkem a klobáskou Recepty

Těstoviny s kadeřávkem a klobáskou

22
Kadeřávek s halloumi a malinovým dresinkem Recepty

Kadeřávek s halloumi a malinovým dresinkem

12
Kapustová polévka Caldo verde Recepty

Kapustová polévka Caldo verde

20
Stir-fry z krevet, kadeřavé kapusty a chorizo klobásek Recepty

Stir-fry z krevet, kadeřavé kapusty a chorizo klobásek

19

Mikrogreens

Mikrogreens neboli mikrozelenina jsou výhonky semen zeleniny a bylinek. Obvykle měří 2,5–7,5 cm. Od 80. let 20. století se často používají jako ozdoba nebo dekorace, ale mají mnohem více využití. Mikrozeleninu lze pěstovat v pohodlí domova po celý rok, takže je snadno dostupná.

Navzdory své malé velikosti jsou výhonky plné barev, chuti a živin. Jedna studie dokonce zjistila, že mikrogreens obsahují až 40krát více živin ve srovnání se svými zralými protějšky. Mezi tyto živiny patří například vitamíny C, E a K.

Mangoldová polévka s chřestem, vejcem a mikrozeleninou
Recepty

Mangoldová polévka s chřestem, vejcem a mikrozeleninou

25

Špenát

Špenát je oblíbená zelená listová zelenina, která se snadno přidává do různých pokrmů včetně polévek, omáček, smoothies a salátů, v české kuchyni se často připravuje jako příloha k masu.

Jeho nutriční profil je působivý: jeden šálek (30 g) syrového špenátu poskytuje 181 % denní potřeby vitamínu K, 56 % vitaminu A a 13 % manganu. Je také plný kyseliny listové, která hraje klíčovou roli při tvorbě červených krvinek.

I v české kuchyni má špenát své místo. Zkuste vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Zelí

Pro zelí jsou typické silné listy, které vytvářejí hlávky v zelené, bílé a fialové barvě. Patří do stejné čeledi spolu s růžičkovou kapustou, květákem a brokolicí. Zelenina z čeledi brukvovitých rostlin obsahuje glukosinoláty, které jí dodávají hořkou chuť. Studie na zvířatech zjistily, že potraviny, které tyto rostlinné sloučeniny obsahují, mohou mít ochranné účinky proti rakovině, zejména proti rakovině plic a jícnu.

Další výhodou zelí je, že se dá fermentovat a přeměnit na kysané zelí, které poskytuje řadu zdraví prospěšných benefitů, například zlepšuje trávení a podporuje imunitní systém. Může dokonce napomáhat hubnutí.

Inspirujte se receptem na domácí poctivou zelňačku a připravte ji podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Řepné listy

Již od středověku se tvrdí, že řepa je zdraví prospěšná. Skutečně má působivý výživový profil, ale zatímco červená či zlatá řepa se běžně používá v pokrmech, listy jsou často opomíjeny.  Přitom je můžete přidávat do salátů, polévek nebo je podusit podobně jako špenát a jíst je jako přílohu.

To je věčná škoda vzhledem k tomu, že jsou jedlé a bohaté na draslík, vápník, riboflavin, vlákninu a vitaminy A a K. Pouhý jeden šálek (144 gramů) vařených řepných listů obsahuje 220 % denní potřeby vitamínu A, 37 % draslíku a 17 % vlákniny. Obsahují také antioxidanty beta-karoten a lutein, které mohou snižovat riziko očních poruch, jako je makulární degenerace a šedý zákal.

Chłodnik litewski –studená polévka z červené řepy
Recepty

Chłodnik litewski –studená polévka z červené řepy

31

Římský salát

Římský salát je běžná listová zelenina s robustními zelenými listy se šťavnatými řapíky a křehkým srdíčkem. Má křupavou strukturu a je oblíbeným salátem, je také základní ingrediencí pro salát Caesar.

Je dobrým zdrojem vitaminů A a K, jeden šálek (47 g) poskytuje 82 %, resp. 60 % denní potřeby těchto vitaminů. Výzkum na potkanech navíc ukázal, že salát zlepšuje hladinu lipidů v jejich krvi, čímž potenciálně snižuje riziko srdečních onemocnění. Další studie musí tyto přínosy prozkoumat u lidí.

Připravte oblíbený salát Caesar podle pravého a původního receptu

Kompletní recept najdete ZDE

Mangold

Mangold má tmavozelené listy se silným řapíkatým stonkem, který je červený, bílý, žlutý nebo zelený. Často se používá ve středomořské kuchyni a patří do stejné čeledi jako řepa a špenát. Velmi populární je například v chorvatské kuchyni, kde je znám pod jménem blitva a přidává se do šťouchaných brambor.

Mangold má zemitou chuť a je bohatý na minerální látky a vitaminy, například draslík, mangan a vitaminy A, C a K. Obsahuje také unikátní flavonoid zvaný kyselina syringová – sloučeninu, která může být prospěšná pro snižování hladiny cukru v krvi.

Ačkoli mnoho lidí řapíky mangoldu obvykle vyhazuje, jsou křupavé a velmi výživné. Příště zkuste přidat všechny části rostliny mangoldu do pokrmů, jako jsou polévky, tacos nebo nákypy.

Inspirativní recepty s mangoldem. Pusťte tuto listovou zeleninu do kuchyně!

Inspirativní recepty s mangoldem. Pusťte tuto listovou zeleninu do kuchyně!

Rukola

Rukola je zelená listová zelenina z čeledi brukvovitých, kterou můžete znát i pod jménem roketa. Má mírně peprnou chuť a malé listy, které lze snadno zakomponovat do salátů nebo použít jako přílohu.

Stejně jako ostatní listová zelenina je plná živin, jako jsou provitamin A, karotenoidy a vitamíny B9 a K. Je bohatá také na přirozeně se vyskytující dusičnany, které mohou pomáhat snižovat krevní tlak a zlepšovat průtok krve.

Delikátní rukolový krém podle Besky Polévky

Delikátní rukolový krém podle Besky

25
Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

26
Opečený losos s čočkou, rukolou a hořčičnou zálivkou Recepty

Opečený losos s čočkou, rukolou a hořčičnou zálivkou

21
Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem Recepty

Rybí karbanátky z tresky s rukolovým salátem

42
Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou Recepty

Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou

19
VIDEO: Originální rukolové pesto podle šéfkuchaře Recepty

VIDEO: Originální rukolové pesto podle šéfkuchaře

16
VIDEO: Salát z avokáda, rukoly a limety Recepty

VIDEO: Salát z avokáda, rukoly a limety

24
Špagety s kuřecím masem, rukolou a chilli papričkou Recepty

Špagety s kuřecím masem, rukolou a chilli papričkou

21
Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut Recepty

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

35
Salát z rukoly a polníčku Recepty

Salát z rukoly a polníčku

15

Bok Choy

Bok choy, nebo také bok choi či pak choi, je druh čínského zelí. Má tmavě zelené listy se silnými, světlými šťavnatými řapíky. Bok choy je skvělým doplňkem asijských polévek a smažených pokrmů.

Bok choy obsahuje minerál selen, který hraje důležitou roli v kognitivních funkcích, imunitě a prevenci rakoviny. Kromě toho je selen důležitý pro správnou funkci štítné žlázy. Tato žláza se nachází v krku a uvolňuje hormony, které hrají klíčovou roli v metabolismu.

Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou – Muoi dua cai xant Recepty

Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou – Muoi dua cai xant

27
Losos teriyaki s pak choi salátem Recepty

Losos teriyaki s pak choi salátem

28
Grilované pak choi s asijskou zálivkou Recepty

Grilované pak choi s asijskou zálivkou

18
Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem Recepty

Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem

19

Podtrženo, sečteno

Zelená listová zelenina je plná důležitých a účinných živin, které jsou důležité pro dobré zdraví.

Naštěstí je mnoho druhů listové zeleniny k dispozici po celý rok a lze je snadno zařadit do různorodých jídel – překvapivými a rozmanitými způsoby.

Chcete-li využít mnoha působivých zdravotních účinků listové zeleniny, dbejte na to, abyste do svého jídelníčku zařadili různé druhy této zeleniny.

Zdroj: healthline.com

Báječné recepty s křehkým čerstvým zelím

Báječné recepty s křehkým čerstvým zelím

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky zdraví zelenina salát mangold špenát listová zelenina vláknina

Návrhy pro vás

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu Maso

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní Sladké

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“ Zelenina

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína Polévky

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Pečené kuře na zelenině aneb víkendový oběd z jednoho hrnce Kuře

Pečené kuře na zelenině aneb víkendový oběd z jednoho hrnce

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu Sladké

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček Maso

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček


Přečtěte si také

Maso
Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Sladké
Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Zelenina
Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Vegetariánské
Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Polévky
Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Prostřeno!
Prostřeno: Narozeninový dort Lindy Górecké

Prostřeno: Narozeninový dort Lindy Górecké

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí se smetanovou omáčkou a batáty podle Lindy Górecké

Prostřeno: Kuřecí se smetanovou omáčkou a batáty podle Lindy Górecké

Prostřeno!
Prostřeno: Dýňový krém Lindy Górecké

Prostřeno: Dýňový krém Lindy Górecké

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu Sladké

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Maso
Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“ Zelenina

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček Maso

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Zelenina
Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček Maso

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů Polévky

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni Polévky

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Předkrmy a chuťovky
Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vegetariánské
Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Hovězí maso se stává luxusem. Před jeho zdražováním varuje i ministr zemědělství Svatovojtěšská konference: Střední Evropa jde vlastní cestou a láká na ni další země EU Teroristé z Hamásu bydlí v luxusním hotelu v Káhiře. Turisté o nebezpečných mužích nevědí

prima-zeny

Farmář Kotek s rodinou nadchl první diváky: Skvělý projekt plný emocí a opravdovosti Premiéra Farmy Vojta Kotka už dnes ve 20:15 na Primě: Táta mi chybí každý den, říká herec ve zpovědi Bára predikuje vítězství Mie. Nechápu, že jim to nedochází. Má je omotané, říká

prima-zoom

První popravená čarodějnice v Anglii Zvyknout si na změnu času trvá nejméně den. Zrušení odsuzované praxe je v nedohlednu Slavná hudba od Beethovena léčí rakovinu? Vysvětlujeme pravdu za virální senzací a překrouceným výzkumem

prima-fresh

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

prima-cool

Star Wars od Finchera nebudou Geniální lupič Thor vs. detektiv Hulk. Trailer nové akční krimi je plný hvězd od Marvelu Transformers se konečně spojí s G.I. Joe a nebude to pro děti. Na všechno dohlíží tvůrce slavného zombie hitu

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

České perly funkcionalismu: Vila Tugendhat, Molochov či Baťův mrakodrap Přeberte domácnost tak, abyste se do Vánoc zbavili nepotřebných věcí Podzimní prázdniny: Kam s dětmi, když je chladno, větrno a deštivo?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.