zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou
Autor: Jíme zdravě Velikonoční speciál Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou

Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou

Hodnoceno: 5x
Špenát má jemnou chuť a výraznou barvu, proto je skvělý k dochucení (a dobravení) různých těst, například na palačinky nebo lívance. Ty pak můžete samozřejmě servírovat naslano, ale díky jemné chuti to jde i nasladko! V našem případě jsme zvolili náplň z tvarohu a balkánského sýra s hromadou čerstvých bylinek.
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Postup

  1. Do menší uzavíratelné misky vložte tvaroh, najemno nastrouhaný česnek, najemno nasekanou pažitku a bazalku, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Misku uzavřete a dejte na chvíli stranou (nejlépe do lednice).
  2. Do mixéru nalijte mléko, přidejte špaldovou mouku, vejce, baby špenát a sůl a vše důkladně rozmixujte do hladkého těsta. Na pánvi (Ø 27 cm) rozehřejte pár kapek olivového oleje na středním plameni. 
  3. Do rozpálené pánve vlijte část připraveného těsta, vytvořte tenkou palačinku a opékejte z každé strany 30 sekund na středním plameni. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
  4. Až budou palačinky hotové, vyndejte z lednice připravenou směs. Celou plochu každé palačinky potřete připravenou směsí a na každou přidejte nahrubo nadrobený balkánský sýr a rukolu. Nakonec každou palačinku srolujte, přepulte a podávejte. 

PRIMA TIPY: Palačinky můžete před podáváním nechat cca 1–2 hodiny odležet v lednici. 
Před opékáním nové palačinky pánev vždy lehce pokapejte olivovým olejem.

Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou
Autor: Jíme zdravě Velikonoční speciál Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou

reklama

Jíme zdravě velikonoční speciál

Oslňte rodinu na Velikonoce svátečním menu, o kterém budou všichni mluvit ještě hodně dlouho. Láká vás jarní špenátová polévka s bylinkami a co teprve velikonoční nádivka! Ta nesmí chybět. I když možná máte svůj rodinný recept, překvapte letos odlehčenější variantou. Ať už pečete tradiční mazanec, beránka nebo jidášky, s celozrnnou verzí se nemusíte omezovat. Především poradíme, jak zužitkovat všechna ta vejce. Přes třicet receptů na vás čeká v Jíme zdravě velikonoční speciál.

Za 199 Kč pořídíte na www.jimezdrave.cz