Vaříme nebesky

Delikátní rukolový krém podle Besky

Moje hodnocení
4x

Vyměňte zeleninu a místo špenátové polévky uvařte rukolový krém. Hedvábně jemná krémová polévka popichuje lehkou štiplavostí rukoly, avšak mírní ji smetana. Zaručeně bude chutnat i dětem.

4 porce
60 minut

Kérm

Krutony

Postup přípravy

  1. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci zahřejte máslo, vsypte šalotku a míchejte, až zesklovatí.
  2. Zalijte ji vínem a nechte ho odpařit. Přidejte nakrájené brambory, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nezměknou, zhruba 20 minut.
  3. Mezitím připravte krutony. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rohlík nakrájejte na 5mm plátky. Rozložte je na připravený plech, zakápněte olejem a pečte dozlatova zhruba 4 minuty. Pozor, ať je nespálíte.
  4. Když jsou brambory měkké, přilijte smetanu a přidejte rukolu (pár lístků si nechte na ozdobu). Nechte 2 minuty povařit, hrnec odstavte a polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  5. Servírujte do hlubokých talířů s lžící creme fraîche a krutony. Na závěr ozdobte lístkem rukoly a zakápněte olejem.
PRIMA TIP: Besky doporučuje bílý Kampotský pepř, který se pěstuje v oblasti Kampot v Kambodži, podle které dostal i své jméno. Jedná se o ručně loupaná jadérka zralého červeného pepře, která se následně suší na slunci. Šéfkuchaři a gurmáni si cení jeho vybrané chuti s lehkou pálivostí a výjimečnou vůní s nádechem muškátového oříšku, cedru a černého čaje.

Vyzkoušejte i smetanovou pórkovou polévku s bramborem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vaříme nebesky

Veronika Beskydiarová Vaříme nebesky

Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!

Veronika Beskydiarová, přezdívaná Besky, ve své nové kuchařce představuje sadu jídel na doma, které si zamiluje snad každý. Nechybí tradiční česko-slovenská kuchyně, ale také ohnivá Asie, indická jídla, maso, steaky a ryby a co rozhodně nechybí, je sladké pečení, které má Veronika ze všeho nejradši. Kapitolu trefně nazvala Nebe.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty