Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špagety s kuřecím masem, rukolou a chilli papričkou
Suroviny (5 porcí)
- kvalitní čerstvé špagety, nejlépe domácí nebo italské 1 kg
- Olivový olej 2 lžíce
- kuřecí prsní řízky bez kostí a kůže, nakrájené na stejně velké kousky 650 g
- mořská sůl
- čerstvě umletý černý pepř
- holandská chilli paprička, zbavená semen a nasekaná nadrobno 1 ks
- česnek, nakrájený nadrobno 4 stroužky
- Máslo 1 lžíce
- suché bílé vino 100 ml
- čerstvá rukola, očištěná a omytá 1 svazek
- nastrouhaný parmezán na posypání
Postup
- Nejdřív přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní špagety.
- Mezitím rozehřejte v hluboké pánvi olivový olej, přidejte nakrájené kuřecí maso, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dozlatohněda. Přidejte chilli papričku s česnekem a máslem, trochu opečte a podlijte bílým vínem. Víno nechte odpařit, přidejte uvařené špagety a rukolu, promíchejte a rozdělte na talíře.
- Nakonec pokrm posypte nastrouhaným parmazánem.
ZELENINA, MOJE LÁSKA
Marcel Ihnačák
V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.
Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.
Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.
Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.
Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.
Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz