návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou – Muoi dua cai xant

Hodnoceno: 0x
1 kg porce
do 30 minut
Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou
Autor: Marek Bartoš / Vietnamská Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou
Saláty z naložené zeleniny jsou skvělou zásobárnou vitaminu C. Přirozeným zkvašením zelenina změkne, zkřehne, stává se stravitelnější. Zatímco my krouháme zelí, Vietnamci nakládají pak choi salát, který v syrovém stavu chutná lehce nahořkle, ale zkvašením příjemně zesládne. Čím déle ho však necháte v nálevu, tím bude kyselejší. Tuhle dobrotu si můžete dát jen tak nebo jako doprovod k masu.

Suroviny (1 kg porce)

Postup

  1. Salát omyjte, odkrojte košťál a nakrájejte listy nahrubo. V létě můžete nechat salát zavadnout na sluníčku, bude mít sladší chuť. Jarní cibulky omyjte a zelenou i bílou část nakrájejte nahrubo. 
  2. Vodu nalijte do většího hrnce a rozpusťte v ní sůl a cukr a promíchejte ji s octem. Vsypte nakrájený salát a jarní cibulky, promíchejte a zatižte talířem. Nechte uležet do druhého dne při pokojové teplotě. Díky teplé vodě listy zežloutnou a zesládnou. Takto upravený salát můžete uchovávat až týden.

PRIMA TIP: Občas se v některých restauracích setkáte se salátem s nakrájenou chilli papričkou, ale tvoří jen vizuální efekt. Na chuť nemá žádný vliv.

Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou
Autor: Marek Bartoš / Vietnamská Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou

VietnamSKÁ
Tuan & Lan

Kuchařka s rodinným příběhem

Lan a Tuan přijeli z Vietnamu do Čech před 20 lety s vidinou vydělat rychle peníze a vrátit se s nimi domů za pětiletým synem. Realita však byla naprosto odlišná a drsnější. Na jaře roku 2010 otevřeli ve Slavíkově ulici bistro Tuan & Lan Pho Vietnam a se svým domácím pho bo a dalšími autentickými vietnamskými recepty slavili okamžitý úspěch. Dnes mají restaurace tři a k tomu kavárnu Cafe Fin.

O své rodinné recepty se rozhodli podělit v kuchařce VietnamSKÁ, která vychází v nakladatelství Zdeňka Pohlreicha Sevruga. „Moc rád čtu kuchařské knihy s popisem životního příběhu kolegů restauratérů,“ prozrazuje Zdeněk Pohlreich. Autentické recepty doplňuje životní cesta Tuana a Lan, kterou oživují dokumentární fotografie ze současného Vietnamu. Lahodná jídla plná vůní a čerstvých surovin vás okouzlí svou jednoduchostí a lehkostí.

Vydává nakladatelství Sevruga.

Související témata: pak choi , Přílohy , Vietnamská kuchyně