Suroviny
- zelí pak choi 1 kg
- jarní cibulka 1 svazek
- voda (vlažná 50 °C) 1,5 litru
- cukr krupice 20 g
- ocet 30 ml
- sůl 60 g
Postup přípravy
- Salát omyjte, odkrojte košťál a nakrájejte listy nahrubo. V létě můžete nechat salát zavadnout na sluníčku, bude mít sladší chuť. Jarní cibulky omyjte a zelenou i bílou část nakrájejte nahrubo.
- Vodu nalijte do většího hrnce a rozpusťte v ní sůl a cukr a promíchejte ji s octem. Vsypte nakrájený salát a jarní cibulky, promíchejte a zatižte talířem. Nechte uležet do druhého dne při pokojové teplotě. Díky teplé vodě listy zežloutnou a zesládnou. Takto upravený salát můžete uchovávat až týden.
PRIMA TIP: Občas se v některých restauracích setkáte se salátem s nakrájenou chilli papričkou, ale tvoří jen vizuální efekt. Na chuť nemá žádný vliv.
Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou 2 Zdroj: Marek Bartoš / Vietnamská