Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kysaný pak choi salát s jarní cibulkou – Muoi dua cai xant
Suroviny (1 kg porce)
- pak choi salát 1 kg
- jarní cibulka 1 svazek
- vlažná voda (50 °C) 1,5 litru
- sůl 60 g
- cukr krupice 20 g
- ocet 30 ml
Postup
- Salát omyjte, odkrojte košťál a nakrájejte listy nahrubo. V létě můžete nechat salát zavadnout na sluníčku, bude mít sladší chuť. Jarní cibulky omyjte a zelenou i bílou část nakrájejte nahrubo.
- Vodu nalijte do většího hrnce a rozpusťte v ní sůl a cukr a promíchejte ji s octem. Vsypte nakrájený salát a jarní cibulky, promíchejte a zatižte talířem. Nechte uležet do druhého dne při pokojové teplotě. Díky teplé vodě listy zežloutnou a zesládnou. Takto upravený salát můžete uchovávat až týden.
PRIMA TIP: Občas se v některých restauracích setkáte se salátem s nakrájenou chilli papričkou, ale tvoří jen vizuální efekt. Na chuť nemá žádný vliv.
VietnamSKÁ
Kuchařka s rodinným příběhem
Lan a Tuan přijeli z Vietnamu do Čech před 20 lety s vidinou vydělat rychle peníze a vrátit se s nimi domů za pětiletým synem. Realita však byla naprosto odlišná a drsnější. Na jaře roku 2010 otevřeli ve Slavíkově ulici bistro Tuan & Lan Pho Vietnam a se svým domácím pho bo a dalšími autentickými vietnamskými recepty slavili okamžitý úspěch. Dnes mají restaurace tři a k tomu kavárnu Cafe Fin.
O své rodinné recepty se rozhodli podělit v kuchařce VietnamSKÁ, která vychází v nakladatelství Zdeňka Pohlreicha Sevruga. „Moc rád čtu kuchařské knihy s popisem životního příběhu kolegů restauratérů,“ prozrazuje Zdeněk Pohlreich. Autentické recepty doplňuje životní cesta Tuana a Lan, kterou oživují dokumentární fotografie ze současného Vietnamu. Lahodná jídla plná vůní a čerstvých surovin vás okouzlí svou jednoduchostí a lehkostí.
Vydává nakladatelství Sevruga.