návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Losos teriyaki s pak choi salátem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Losos teriyaki s pak choi salátem
Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně Losos teriyaki s pak choi salátem
Teriyaki označuje v japonštině přípravu pokrmu, při které jsou ryby, hovězí nebo kuřecí maso či zelenina naložené ve speciální omáčce teriyaki a následně grilované nebo pečené. Směs sójové omáčky, mirinu a medu se postará o jemnost a zároveň pikantní nasládlost v chuti a lesk, pro který je teriyaki tak oblíbený. Pevné lososí maso se pro tento typ úpravy perfektně hodí, pak choi salát krátkým podušením změkne a zesládne. 

Suroviny (4 porce)

Ryba:

Salát:

Postup

  1. Lososa nakrájejte na čtyři stejně velké porce. V misce promíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej, mirin či sherry a oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a svařte v rendlíku o třetinu objemu. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj rybu, důkladně ji potřete marinádou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut dorůžova. 
  2. Mezitím opražte nasucho v pánvi sezamová semínka a přesypte je do misky. Pak choi salát očistěte a nakrájejte na čtvrtky nebo poloviny, česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Ve volné pánvi rozehřejte olej, opékejte pak choi salát 2 minuty, přidejte česnek na stranu pánve a restujte ho 30 vteřin. Vlijte vývar a poduste zhruba 5 minut, až salát změkne, ale bude ještě křupavý. 
  3. Na talíř rozdělte dušený pak choi salát a filet lososa a posypte sezamem. 
Losos teriyaki s pak choi salátem
Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně Losos teriyaki s pak choi salátem

Fresh kuchyně
Zdeněk Pohlreich

Na úspěch kuchařky Lehká kuchyně, ve které oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, proč a jakým způsobem žije zdravě, letos navázal kuchařkou Fresh kuchyně, ve které představuje moderní, zdravá a lehká jídla z čerstvých, převážně lokálních surovin. Kvalitní suroviny jsou polovina úspěchu, jak je dobře zkombinovat, upravit a naservírovat, vám ukáže Zdeněk Pohlreich na více než 90 receptech na snídaně, malá jídla, saláty, hlavní chody, dezerty a nápoje. Nejde jen o recepty, fresh je nový koncept zlepšení života, jak si prostřednictvím dobrého a zdravého jídla udržet jasnou mysl a fungující tělo. Knihu koupíte v knihkupectví nebo s podpisem na www.zdenekpohlreich.cz
Vydalo nakladatelství Sevruga. 
Související témata: losos , pak choi , Hlavní jídla , Asijská kuchyně