Suroviny
Zálivka
- sezamový olej 1 lžička
- zázvor 1 lžička
- česnek 2 stroužky
- sójová omáčka 1 lžíce
- voda 2 lžíce
- třtinový cukr 1 lžička
- limetková šťáva
- chilli papričky
Postup přípravy
- Zelí rozkrojte na poloviny tak, aby drželo pohromadě, nevykrajujte košťál. Přiveďte v hrnci k varu vodu a zelí do ní ponořte. Stačí jen krátce (max. 2 minuty) zblanšírovat.
- Vyjměte a přendejte do ledové vody, nechte v ní zchladnout. Vyjměte a důkladně osušte. V kastrůlku na oleji orestujte zázvor s česnekem, přilijte rybí nebo sójovou omáčku, vodu, vsypejte cukr a posekanou chilli papričku a provařte. Dochuťte limetkovou šťávou.
- Zelí dejte na olej na grilovací pánev nejprve řeznou plochou a když se vytvoří hnědé mřížky, otočte na druhou stranu. Servírujte řeznou plochou nahoru, aby se mezery mezi listy vyplnily zálivkou a posypejte sezamem (můžete ho nasucho opražit). A pokud chcete, můžete přidat vajíčko.