Stačí 10 minut

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Moje hodnocení
3x

Zelené potraviny evokují zdraví, ale zároveň nás drží zpátky v obavě z chuti. V tomto případě spojily síly kadeřávek a rukola (a ochotně přiberou i brokolici a špenát) a povýšily fádní těstoviny na příjemné chuťové překvapení díky křupavým mandlím a voňavé citronové kůře.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vodu na těstoviny uvařte v rychlovarné konvici, výrazně tím zrychlíte celý proces. Vlijte ji do velkého hrnce a postup opakujte. Mezitím vodu v hrnci osolte a vařte.
  2. Další velký hrnec rozehřejte na středním ohni a vlijte do něj olivový olej. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, přidejte do oleje a opékejte 2 minuty, dokud se lehce nezbarví. Přidejte ančovičky (pokud je použijete) a vařečkou je rozmělněte.
  3. Kadeřávek propláchněte, osušte, nakrájejte nahrubo a přidejte k česneku s 1 lžící vroucí vody. Přiklopte pokličkou a vařte v páře 3 minuty.
  4. Těstoviny vsypte do vroucí vody a vařte dle návodu na obalu akorát na skus, zpravidla 2 minuty. Občas promíchejte, aby se od sebe oddělily.
  5. Mandle nasekejte nahrubo a z citronu ostrouhejte žlutou kůru. Povařený kadeřávek odstavte a rozmixujte dohladka.
  6. Těstoviny slijte a přidejte ke kadeřávku spolu s citronovou kůrou, polovinou parmazánu a trochou soli a pepře. Promíchejte.
  7. Rozdělte je do čtyř misek a na závěr přidejte rukolu, mandle, zbylý parmazán a zakápněte olivovým olejem.

Vyzkoušejte i další neodolatelné recepty od Gordona Ramsaye

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Stačí 10 minut

Gordon Ramsay Stačí 10 minut

Britský šéfkuchař známý svým hrubším vyjadřováním v kuchyni získal za svůj život už 17 michelinských hvězd, momentálně jich v jeho restauraci září v součtu sedm. Stojí za nimi neskutečná píle, kreativita při kombinaci surovin a postupů, ale také perfektní zorganizovanost a maximální schopnost využít čas. To vše vám Gordon naservíruje ve své nejnovější kuchařce plné praktických, a hlavně velmi chutných receptů na každodenní jídla pro celou rodinu. Využijete je ať už přijdete večer z práce, nebo vaříte každý den obědy pro děti, nebo chcete o víkendu pozvat přátele. Deset minut vám pravděpodobně nebude stačit, protože nejste Gordon Ramsay, ale 15–20 minut vám na vaření i s přípravou postačí. „Chci, aby se všichni cítili jako lepší a sebevědomější kuchaři. Tohle je skvělé jídlo v té nejrychlejší podobě a rychlé jídlo v té nejvyšší kvalitě,“ dodává.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty