Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye
Zdroj: Stačí 10 minut
Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye
Zdroj:
Stačí 10 minut
Zelené potraviny evokují zdraví, ale zároveň nás drží zpátky v obavě z chuti. V tomto případě spojily síly kadeřávek a rukola (a ochotně přiberou i brokolici a špenát) a povýšily fádní těstoviny na příjemné chuťové překvapení díky křupavým mandlím a voňavé citronové kůře.
Postup přípravy
-
Vodu na těstoviny uvařte v rychlovarné konvici, výrazně tím zrychlíte celý proces. Vlijte ji do velkého hrnce a postup opakujte. Mezitím vodu v hrnci osolte a vařte.
-
Další velký hrnec rozehřejte na středním ohni a vlijte do něj olivový olej. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, přidejte do oleje a opékejte 2 minuty, dokud se lehce nezbarví. Přidejte ančovičky (pokud je použijete) a vařečkou je rozmělněte.
-
Kadeřávek propláchněte, osušte, nakrájejte nahrubo a přidejte k česneku s 1 lžící vroucí vody. Přiklopte pokličkou a vařte v páře 3 minuty.
-
Těstoviny vsypte do vroucí vody a vařte dle návodu na obalu akorát na skus, zpravidla 2 minuty. Občas promíchejte, aby se od sebe oddělily.
-
Mandle nasekejte nahrubo a z citronu ostrouhejte žlutou kůru. Povařený kadeřávek odstavte a rozmixujte dohladka.
-
Těstoviny slijte a přidejte ke kadeřávku spolu s citronovou kůrou, polovinou parmazánu a trochou soli a pepře. Promíchejte.
-
Rozdělte je do čtyř misek a na závěr přidejte rukolu, mandle, zbylý parmazán a zakápněte olivovým olejem.
Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye
Zdroj: Stačí 10 minut
Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye
Zdroj:
Stačí 10 minut
Vyzkoušejte i další neodolatelné recepty od Gordona Ramsaye