Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem
Zdroj: profimedia.cz
Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
5x
Silný vývar se zeleninou, zázvorem, kořením a bylinkami přijde vhod kdykoliv. Postaví na nohy po noci prohýřené tancem i probdělé s batoletem, osvěží, zasytí, zahřeje i dodá v zimě tolik potřebné vitaminy. Pak choi salát v horkém vývaru lehce zavadne a změkne, stačí mu velmi krátký pobyt.
Mezitím očistěte pak choi, rozdělte ho na listy a nakrájejte na nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo, česnek nadrobno, zázvor na plátky. Vsypte do vroucího vývaru, osolte, opepřete a povařte 3 minuty. Odstavte a vmíchejte miso pastu a med.
Vejce prošlehejte metličkou s mlékem, moukou a práškem do pečiva na hladké těstíčko. Zlehka osolte. V pánvičce rozpalte polovinu oleje, vlijte do ní polovinu těsta a na středním stupni upečte omeletu, zhruba 2 minuty z každé strany. Vyjměte a upečte stejným způsobem druhou omeletu na zbylém oleji. Ve velké pánvi můžete upéct jednu velkou omeletu. Přeložte ji a nakrájejte na nudličky. Vsypte do polévky, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.
PRIMA TIP: Pak choi salát je druh čínského zelí. Je tužší než ostatní listové saláty, ale křehčí než čínské zelí. Svěží zelené lístky mají tužší střed, který tepelnou úpravou příjemně změkne. Pak choi se hodí do zeleninových salátů i pokrmů připravovaných ve woku či do asijských vývarů. Kombinace se zeleninou mu obzvlášť sluší.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.