Suroviny
- hovězí vývar 1 litr
- zelí pak choi 1 hlávka
- koriandr 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- zázvor 3cm kousek
- sůl
- pasta miso 1 lžička
- med 2 lžíce
- vejce 2 ks
- mléko 8 lžic
- polohrubá mouka 60 g
- kypřicí prášek 1 špetka
- rostlinný olej 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vývar zahřejte v hrnci až k varu.
- Mezitím očistěte pak choi, rozdělte ho na listy a nakrájejte na nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo, česnek nadrobno, zázvor na plátky. Vsypte do vroucího vývaru, osolte, opepřete a povařte 3 minuty. Odstavte a vmíchejte miso pastu a med.
- Vejce prošlehejte metličkou s mlékem, moukou a práškem do pečiva na hladké těstíčko. Zlehka osolte. V pánvičce rozpalte polovinu oleje, vlijte do ní polovinu těsta a na středním stupni upečte omeletu, zhruba 2 minuty z každé strany. Vyjměte a upečte stejným způsobem druhou omeletu na zbylém oleji. Ve velké pánvi můžete upéct jednu velkou omeletu. Přeložte ji a nakrájejte na nudličky. Vsypte do polévky, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.
- PRIMA TIP: Pak choi salát je druh čínského zelí. Je tužší než ostatní listové saláty, ale křehčí než čínské zelí. Svěží zelené lístky mají tužší střed, který tepelnou úpravou příjemně změkne. Pak choi se hodí do zeleninových salátů i pokrmů připravovaných ve woku či do asijských vývarů. Kombinace se zeleninou mu obzvlášť sluší.