reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Recepty se špekáčky v hlavní roli

Špekáčky na černém pivu
Autor: Coolinářka Špekáčky na černém pivu
Špekáčky jsou skutečný národní poklad - zvlášť teď v létě, kdy nesmí chybět u žádného táboráku. Jako děti jsme je znali jako snad jediné grilované rozptýlení, a i když je dnes grilování v podstatě národním sportem a nad ohněm připravujeme steaky i ryby, špekáčky mají své místo stále jisté :)
18. 08. 2017

U špekáčku ovšem víc než jinde platí, že je potřeba najít kvalitní produkt. Zajděte k osvědčenému řezníkovi, který uzeniny nešidí a hlavně zkoušejte a testujte, až najdete ty, které vám budou chutnat. V případě špekáčků zapomeňte na diety, už název napovídá, že bez špeku to nebude ten pravý buřt.

Ať už si špekáčky nakrojíte na ježka, do kříže nebo do spirály, nad ohněm ho opékejte pomalu, aby se dostatečně propekl a kraje byly pěkně dokřupava.

Z buřtů ale můžete připravit i další lahůdky. Dobře naložení utopenci jsou hospodskou stálicí, kterou si ale můžete snadno připravit i doma. A fenomenální buřty pečené na pivu jsou zkrátka výborné! Upečte si je a uvidíte sami :)

Vyzkoušejte recepty se špekáčky v hlavní roli: