návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špekáčky na leču s pivem

Hodnoceno: 1x
3–6 porce
do 30 minut
Špekáčky na leču s pivem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Špekáčky na leču s pivem
Teď už si opékání nad ohněm příliš neužijeme – když je na ně chuť, nezbývá tedy nic jiného, než je zpracovat jinak. Většinou to vyřeší buřtguláš. Můžete je ale také naložit do marinády nebo připravit na leču s černým pivem! ;)

Suroviny (3–6 porce)

Postup

  1. Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky.
  2. Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí.
  3. Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte.
  4. Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sójovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut.
  5. Na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.

Špekáčky na leču s pivem 2 Foto: Špekáčky na leču s pivem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto: