Suroviny
- špekáčky (kvalitní, např. i tmavé čertovské) 6 ks
- rajčata 5 ks
- bílá paprika 3 ks
- cibule (střední) 4 ks
- česnek 3 stroužky
- tymián (nebo saturejka) pár snítek
- kečup cca 200 ml
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- černé pivo 300 ml
- olej (Olej)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky.
- Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí.
- Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte.
- Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sójovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut.
- Na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.
Zbyly vám špekáčky? Připravte z nich skvělé utopence podle návodného vidoereceptu
Kompletní recept najdete ZDE