Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Skvělá chuťovka: Utopenci jako jednohubky

4 porce
do 30 minut
Skvělá chuťovka: Utopenci jako jednohubky
Skvělá chuťovka: Utopenci jako jednohubky Autor: Nakládačka na věčné časy
Lahůdkoví utopenci na jedno kousnutí jsou hotoví vcukuletu. Skvělý vyprošťovák nebo půlnoční občerstvení – jen pozor na párátka, ať je omylem nepíchnete jinam.
Reklama

Článek

Špekáčky na černém pivu Foto:

5 receptů se špekáčky v hlavní roli

Špekáčky jsou skutečný národní poklad, zvlášť teď v létě, kdy nesmějí chybět u žádného táboráku. Jako děti jsme je znali jako snad jediné grilované rozptýlení, a i když je...
Reklama

Postup

  1. Špekáčky zbavte střívka, pokud je přírodní, můžete jej ponechat. Odkrojte konce a podélně je rozkrojte, ale zcela nedokrojte. Vetřete do nich po lžíci dijonské hořčice a přidejte špetku mleté papriky.
  2. Cibule nakrájejte na měsíčky, šalotku nadrobno. Rajčata rozpulte. Sýr nakrájejte na kostičky.
  3. Do špekáčků vložte sýr, cibule, šalotky a beraní rohy, pokud se vejdou. Sepněte párátkem a z jedné strany napíchněte cherry rajčátko.
  4. Ve vlažné vodě rozmíchejte ocet, cukr a sůl, přidejte hořčičná a chilli semínka a promíchejte.
  5. Do sklenice s těsnicím klipsem o objemu 1 l vložte pár utopenců, řapíkatý celer, trochu sýra a zbylou cibuli. Vrstvěte utopence, papričky, sýr a pokračujte stejným způsobem, až bude sklenice plná. Zasypte novým kořením a bobkovým listem. Zalijte lákem a sklenici pečlivě uzavřete. Uložte do lednice a nechte 3–5 dní uležet.
Reklama

Skvělá chuťovka: Utopenci jako jednohubky  Foto: Skvělá chuťovka: Utopenci jako jednohubky; foto: Nakládačka na věčné časy

Nakládačka na věčné časy

Nakládačka na věčné časy Foto:

Daniela Turecká

Co může být lepšího než hermelín? No přece nakládaný hermelín!

Tahle klasika všech hospod je asi prvním jídlem, které si většina z nás vybaví, když se řekne nakládání. Daniela Turecká vám ale ukáže, že možnosti toho, co se dá „uzamknout“ do sklenice, jsou doslova nekonečné – od masa přes bylinky a zeleninu, až po sladkosti na dětskou party. Chce to jen trochu fantazie, hodně láku a oleje a hlavně rodinu a přátele, kteří to potom všechno spořádají. Na posezení, samozřejmě – za to vám Daniela ručí vlastní… sklenicí. Protože s tou máte v kuchyni pod nakládací čepicí.

A co musíte z knihy zkusit? Krom sýrů všeho druhu z kapitoly V sýru najdeš sílu určitě recept na marinované tofu z kapitoly Zdravěji v oleji či speciálku s lákem kyselým takřka jako od babičky.

V edici Prima FRESH vydává nakladatelství Esence.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama