návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Party utopenci na vidličku

do 30 minut
Party utopenci na vidličku
Party utopenci na vidličku Autor: David Turecký pro Naložto
Tihle utopenci v lahvi jsou skvělí – připravíte je v cuku letu a s ničím se nemažete. Vlastně tedy jen s dijonskou hořčicí, kterou rozpůlené špekáčky hezky promáznete. Tento hospodský pokrm je prostě bezva a pomalu je ideální chvíle naložit je, ať se do silvestra pěkně rozleží.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Špekáčky můžete zbavit střívka; pokud je střívko přírodní, ponechte jej. Špekáčky zbavte konců a podélně je rozkrojte, ne však úplně do konce. Vetřete po lžíci dijonské hořčice a přidejte špetku červené papriky. 
  2. Cibuli a šalotku oloupejte. Cibuli nakrájejte na měsíčky a šalotku nadrobno. Omytá rajčátka (mohou být i žlutá či zelená) rozpulte. Beraní rohy nechte jak jsou. Chilli papričky taktéž. 
  3. Sýr nakrájejte na kostičky. Začněte pěchovat do utopenců sýr, směs cibule a beraní roh, pokud se vejde. Přišpendlete párátkem a z jedné strany napíchněte cherry rajčátko. 
  4. Lák připravte rozmícháním třtinového cukru, octu a soli ve vlažné vodě, k tomu přidejte chilli a hořčičná semínka a pečlivě zamíchejte. 
  5. Začněte vkládat do sklenice, nejdříve pár utopenců, pak řapíkatý celer, sýr a k tomu zbytek cibule. Takto vrstvěte do sklenice, až je takřka plná, a zasypte novým kořením a bobkovým listem. Nakonec zalijte lákem a sklenici pečlivě uzavřete. Takto připravené utopence dejte do lednice. Nechte uležet v chladnu, ideálně 3–5 dní. 
Reklama
Party utopenci na vidličku
Party utopenci na vidličku
David Turecký pro Naložto

Naložto
Daniela Turecká

Někdo si recepty píše do šuplíku, někdo je uzamyká do sklenice, a to by byla vlastně škoda…. Ať už je dno sklenice naplněno méně či více,  nebylo by to ono, kdybyste si recepty dobře uleželé nemohli sami vyzkoušet a hlavně, a to je důležité, taky je ochutnat. 

Proto pro Vás Daniela, autorka nakládacích kuchařek Nalož to a Nakládačka na večné časy, přichystala tak trochu jiné, neotřelé koštovačky ze skla, které se do kuchařek třeba nevešly, ale byla by to škoda, si je syslit doma…

A když už se do nakládání pustíte, můžou se vám hodit sklenice, štítky, provázky a další stylové proprietky, které najdete na webu Naložto.
 

Související témata: utopenci , chuťovky , Silvestr , Malá jídla , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama