Daniela Turecká / Naložto.cz

Party utopenci na vidličku

Moje hodnocení
9x

Tihle utopenci v lahvi jsou skvělí – připravíte je v cuku letu a s ničím se nemažete. Vlastně tedy jen s dijonskou hořčicí, kterou rozpůlené špekáčky hezky promáznete. Tento hospodský pokrm je prostě bezva a pomalu je ideální chvíle naložit je, ať se do silvestra pěkně rozleží.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Lák

Postup přípravy

  1. Špekáčky můžete zbavit střívka; pokud je střívko přírodní, ponechte jej. Špekáčky zbavte konců a podélně je rozkrojte, ne však úplně do konce. Vetřete po lžíci dijonské hořčice a přidejte špetku červené papriky.
  2. Cibuli a šalotku oloupejte. Cibuli nakrájejte na měsíčky a šalotku nadrobno. Omytá rajčátka (mohou být i žlutá či zelená) rozpulte. Beraní rohy nechte jak jsou. Chilli papričky taktéž.
  3. Sýr nakrájejte na kostičky. Začněte pěchovat do utopenců sýr, směs cibule a beraní roh, pokud se vejde. Přišpendlete párátkem a z jedné strany napíchněte cherry rajčátko.
  4. Lák připravte rozmícháním třtinového cukru, octu a soli ve vlažné vodě, k tomu přidejte chilli a hořčičná semínka a pečlivě zamíchejte.
  5. Začněte vkládat do sklenice, nejdříve pár utopenců, pak řapíkatý celer, sýr a k tomu zbytek cibule. Takto vrstvěte do sklenice, až je takřka plná, a zasypte novým kořením a bobkovým listem. Nakonec zalijte lákem a sklenici pečlivě uzavřete. Takto připravené utopence dejte do lednice. Nechte uležet v chladnu, ideálně 3–5 dní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniela Turecká / Naložto.cz


Přečtěte si také

Recepty