Honza Vorel / Starobrno

Nakládaní utopenci s kysaným zelím a paprikou

Moje hodnocení
2x

Oblíbená hospodská chuťovka k pivu získá další rozměr, pokud ji naložíte spolu s kysaným zelím. Tahle trochu netypická nakládačka bude mít pěkný říz!

1 porce
30 minut
česká

Nálev

Postup přípravy

  1. Špekáčky rozřízněte podélně napůl, ale nedokrojte. Nacpěte je na proužky nakrájenou cibulí, paprikou, okurkami a kysaným zelím a nandejte do sklenice. Když zbydou ingredience, tak je přidejte ještě do sklenice ke špekáčkům.
  2. Nálev zavařte pár minut společně s divokým kořením a nechte odstát. Pak už jen špekáčky zalijte nálevem a nechte asi týden odležet.

PRIMA TIP: Perfektním společníkem pro tyto výrazně naložené utopence je extra hořký ležák Starobrno Bitr.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Honza Vorel / Starobrno


Přečtěte si také

Recepty