Suroviny
- špekáčky 1 kg
- cibule 500 g
- bílé kysané zelí 250 g
- červená paprika 3 ks
- nakládané okurky 100 g
Nálev
- voda 500 g
- ocet 250 g
- cukr 50 g
- nové koření
- bobkový list
- pepř celý (černý)
- sůl
Postup přípravy
- Špekáčky rozřízněte podélně napůl, ale nedokrojte. Nacpěte je na proužky nakrájenou cibulí, paprikou, okurkami a kysaným zelím a nandejte do sklenice. Když zbydou ingredience, tak je přidejte ještě do sklenice ke špekáčkům.
- Nálev zavařte pár minut společně s divokým kořením a nechte odstát. Pak už jen špekáčky zalijte nálevem a nechte asi týden odležet.
PRIMA TIP: Perfektním společníkem pro tyto výrazně naložené utopence je extra hořký ležák Starobrno Bitr.