Moje vzpomínky na neděli

Nejlepší chuťovka k pivu: Domácí utopenci s cibulí

Moje hodnocení
1x

Nápad naložit vuřty do octa měl prý před sto lety hospodský a berounský mlynář Šamánek, když si lámal hlavu, jak bez lednice uchovat špekáčky. Skončil smutně – utopil se při opravě mlýnského kola. Ale to už se zrodila hospodská klasika, která harmonicky doprovodí orosený půllitr i spraví žaludek po přemíře hodování.

4 porce
30 minut
česká

Špekáčky

Nálev

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na nálev smíchejte v hrnci a zahřívejte k varu. Ztlumte teplotu a nechte 5 minut probublávat. Odstavte.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Špekáčky oloupejte, podélně je prokrojte, ale ne úplně. Vnitřní nakrojenou stranu potřete zlehka hořčicí, posypte paprikou a obložte půlkolečkem cibule. Špekáček spojte párátky, aby se neotevřel.
  3. Do větší sklenice s víčkem skládejte špekáčky a prokládejte je zbylou cibulí a feferonkami. Přelijte teplým nálevem, uzavřete a nechte zchladnout. Uložte do lednice nebo do chladu alespoň na 10 dní.

Připravte si klasické utopence podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Moje vzpomínky na neděli

Barbora Gorecká Moje vzpomínky na neděli

Moje vzpomínky na neděli jsou už třetí kuchařkou oblíbené foodblogerky Báry Gorecké alias Máma peče doma. Nová kniha je provoněná domovem, napsaná s láskou a je plná vzpomínek na dětství, babičky i maminku a jejich báječnou kuchyni.

Na 352 stranách najdete 150 klasických českých a slovenských receptů rozdělených do 7 kapitol (chuťovky a pečivo, pomazánky, saláty, polévky a zavářky do nich, hlavní jídla a přílohy, sladké a Vánoce).

Vůně čerstvého chleba, chuť poctivé bramboračky, báječná svíčková, nadýchaná bábovka… To vše, a ještě mnohem víc najdete na stránkách nové knížky, která oslní nejen výběrem receptů, ale i překrásnými fotografiemi a ilustracemi.

Knihu lze koupit na mamapecedoma.com.


Přečtěte si také

Recepty