Nejlepší chuťovka k pivu: Domácí utopenci s cibulí
Zdroj: Moje vzpomínky na neděli
Nejlepší chuťovka k pivu: Domácí utopenci s cibulí
Zdroj:
Moje vzpomínky na neděli
Nápad naložit vuřty do octa měl prý před sto lety hospodský a berounský mlynář Šamánek, když si lámal hlavu, jak bez lednice uchovat špekáčky. Skončil smutně – utopil se při opravě mlýnského kola. Ale to už se zrodila hospodská klasika, která harmonicky doprovodí orosený půllitr i spraví žaludek po přemíře hodování.
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na nálev smíchejte v hrnci a zahřívejte k varu. Ztlumte teplotu a nechte 5 minut probublávat. Odstavte.
-
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Špekáčky oloupejte, podélně je prokrojte, ale ne úplně. Vnitřní nakrojenou stranu potřete zlehka hořčicí, posypte paprikou a obložte půlkolečkem cibule. Špekáček spojte párátky, aby se neotevřel.
-
Do větší sklenice s víčkem skládejte špekáčky a prokládejte je zbylou cibulí a feferonkami. Přelijte teplým nálevem, uzavřete a nechte zchladnout. Uložte do lednice nebo do chladu alespoň na 10 dní.
Nejlepší chuťovka k pivu: Domácí utopenci s cibulí
Zdroj: Moje vzpomínky na neděli
Nejlepší chuťovka k pivu: Domácí utopenci s cibulí
Zdroj:
Moje vzpomínky na neděli
Připravte si klasické utopence podle návodného videoreceptu