Špekáčky
- cibule 2 ks
- červená cibule 1 ks
- špekáčky 1 kg
- plnotučná hořčice 4 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- feferonky 50 g
Nálev
- pepř celý 15 kuliček
- nové koření 6 kuliček
- bobkový list 3 ks
- sůl 1 lžička
- ocet (8%) 250 ml
- voda 500 ml
Postup přípravy
- Všechny suroviny na nálev smíchejte v hrnci a zahřívejte k varu. Ztlumte teplotu a nechte 5 minut probublávat. Odstavte.
- Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Špekáčky oloupejte, podélně je prokrojte, ale ne úplně. Vnitřní nakrojenou stranu potřete zlehka hořčicí, posypte paprikou a obložte půlkolečkem cibule. Špekáček spojte párátky, aby se neotevřel.
- Do větší sklenice s víčkem skládejte špekáčky a prokládejte je zbylou cibulí a feferonkami. Přelijte teplým nálevem, uzavřete a nechte zchladnout. Uložte do lednice nebo do chladu alespoň na 10 dní.
Připravte si klasické utopence podle návodného videoreceptu