Výborný letní buřtguláš s čerstvou paprikou a rajčaty

Moje hodnocení
101x

Buřtguláš je taková prázdninová chalupářská klasika, ale není důvod, proč si tuhle dobrotu neuvařit kdykoliv během roku. Pokud seženete dobré špekáčky, můžete je snadno proměnit v plný hrnec sytého jídla, v tomto případě krásně odlehčeného letní zeleninou a bez zahuštění.

6 porcí
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte špekáčky nakrájené na půlkolečka a cibule nasekané nahrubo.
  2. Když jsou lehce opečené, přidejte mrkev na čtvrtkolečka, papriku na kostičky a nasekaný česnek. Restujte, až bude směs opečená a bude krásně vonět.
  3. Přidejte rajský protlak, drcený kmín, bobkové listy a uzenou papriku. Zamíchejte a nechte asi půl minuty rozvonět, poté zalijte 1,3 litru horké vody. Zamíchejte a přisypte brambory nakrájené na kostky a rajčata na kostičky. Dochuťte solí, pepřem a promnutou saturejkou.
  4. Vařte na mírném ohni 20 minut, poté z hrnce vyndejte asi 10 kousků brambor, rozmačkejte je vidličkou na kaši a tu vmíchejte zpátky do hrnce – guláš tím jemně zahustíte.
  5. Nakonec přisypejte nasekaný čerstvý libeček a podávejte.

Vyzkoušejte i klasický buřguláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty