Suroviny
- olej 1 lžíce
- špekáčky 4 ks
- cibule 2 ks
- mrkev (velká ) 1 ks
- červená paprika 1 ks
- česnek 3 stroužky
- rajský protlak 2 lžíce
- drcený kmín 1 lžička
- bobkový list 4 ks
- mletá uzená paprika 2 lžičky
- brambory 8 ks
- rajčata 3 ks
- saturejka (sušená ) 1 lžíce
- libeček 1 hrst
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Na oleji orestujte špekáčky nakrájené na půlkolečka a cibule nasekané nahrubo.
- Když jsou lehce opečené, přidejte mrkev na čtvrtkolečka, papriku na kostičky a nasekaný česnek. Restujte, až bude směs opečená a bude krásně vonět.
- Přidejte rajský protlak, drcený kmín, bobkové listy a uzenou papriku. Zamíchejte a nechte asi půl minuty rozvonět, poté zalijte 1,3 litru horké vody. Zamíchejte a přisypte brambory nakrájené na kostky a rajčata na kostičky. Dochuťte solí, pepřem a promnutou saturejkou.
- Vařte na mírném ohni 20 minut, poté z hrnce vyndejte asi 10 kousků brambor, rozmačkejte je vidličkou na kaši a tu vmíchejte zpátky do hrnce – guláš tím jemně zahustíte.
- Nakonec přisypejte nasekaný čerstvý libeček a podávejte.
S Klárou v kuchyni: Letní buřtguláš s paprikou a rajčaty 2 Zdroj: Klára Michalová
Vyzkoušejte i klasický buřguláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE