reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Taťkovi utopenci
Autor: Cat & Cook Taťkovi utopenci

Taťkovi utopenci

Hodnoceno: 1x
Vánoce jsou skoro tady, ale hned za nimi jsou silvestrovské oslavy! Připravte si dopředu tyto famózní utopence – na odležení potřebují alespoň týden, ale znáte to. ;)
do 30 minut
1 velká sklenice porce

reklama

Článek

Pastinákové pikantní smaženky Foto:

Nejlepší bezmasé chuťovky a jednohubky, ideální na silvestrovské oslavy!

Bezmasé jednohubky se na silvestrovské oslavy nesmírně hodí – a někdy je s nimi daleko menší práce. A navíc, po těch všech řízcích a rybách si někteří z vás určitě rádi...

Suroviny (1 velká sklenice porce)

reklama

Postup

  1. Vodu smíchejte s octem a kořením. Přiveďte na středním plamenu k varu a nechte svařovat asi 2 minuty. Poté sundejte z plotny a nechte zcela vychladnout.
  2. Cibuli oloupejte a jednu čtvrtinu nakrájejte na půl plátky (do špekáčků), zbytek na kolečka (do sklenice). Velkou sklenici vyložte cibulí a přidejte pár kuliček celého pepře.
  3. Špekáčky oloupejte a podélně rozřízněte co nejvíce tak, aby zůstaly stále v celku. Takto připravené špekáčky zevnitř řádně osolte, opepřete a přidejte kajenský pepř (podle vaší chuti a požadované ostrosti, já dávám spíše méně, jen tak na chuť).
  4. Do každého špekáčku zandejte trochu cibule nakrájené na půl plátky a začněte je vrstvit do sklenice vyplněné cibulí. Až budete mít první patro hotové, opět vytvořte „postel“ z cibule a další špekáčkové patro.
  5. Až budete mít hotovo, vlijte do sklenice připravený lák. Nezapomeňte ho zamíchat, aby vám dole nezbyl pepř a další koření.
  6. Sklenici zavřete a nechte odležet v lednici minimálně týden – zkuste to vydržet, stojí to za to!

Taťkovi utopenci 2 Foto: Taťkovi utopenci; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová


reklama

reklama