Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska

Moje hodnocení
7x

Rádi byste se na silvestra blýskli s těmi nejlepšími utopenci? Zkuste variaci na tuto hospodskou klasiku po plzeňsku. Je rozmanitější a celkově vylepšená, takže se máte na co těšiti.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Špekáčky oloupejte a udělejte do nich podélně z jedné strany 3 hlubší zářezy. Neprořízněte až do konce. Okurky nakrájejte na tenčí proužky, cibuli na klínky.
  2. Rozevřete prostřední zářez, potřete zevnitř hořčicí a posypte chilli. Vložte do něj cibuli. Do bočních zářezů vmáčkněte proužky okurky.
  3. Celý špekáček můžete spojit párátky, ale není to nutné. Postupně takto připravte všechny špekáčky.
  4. Naskládejte je do sklenice zářezy ven, lépe se vám bude plnit, pokud si ji položíte na bok.
  5. Až bude sklenice plná, otočte ji zase zpět, navrch nasypte ještě nakrájenou cibuli, popř. okurky, nasypte lžíci kari, asi 1 lžičku soli a zalijte převařenou vodou s octem v poměru 1:1. Já přidávám ještě 1 lžičku cukru, ale záleží na chuti.
  6. Sklenici uzavřete a rychle ji otočte dnem vzhůru a zpět, aby se koření s nálevem promísilo.
  7. Tygry můžete zavařit 20 minut na 85 °C, v tom případě je můžete jíst už druhý den. Jen je potřeba při vychlazení a otevření sebrat zvrchu usazený tuk, který při zavaření vystoupí na povrch. Pokud budete zavařovat, nechte od hrdla min. 3 cm mezeru.
  8. Jinak je můžete nechat klasicky týden uležet v chladu. Poměr koření si můžete sami upravit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty