Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska
                                                    
                        Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            V kuchyni vždy otevřeno
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
        
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Špekáčky oloupejte a udělejte do nich podélně z jedné strany 3 hlubší zářezy. Neprořízněte až do konce. Okurky nakrájejte na tenčí proužky, cibuli na klínky.
    
 
    - 
        Rozevřete prostřední zářez, potřete zevnitř hořčicí a posypte chilli. Vložte do něj cibuli. Do bočních zářezů vmáčkněte proužky okurky.
    
 
    - 
        Celý špekáček můžete spojit párátky, ale není to nutné. Postupně takto připravte všechny špekáčky.
    
 
    - 
        Naskládejte je do sklenice zářezy ven, lépe se vám bude plnit, pokud si ji položíte na bok.
    
 
    - 
        Až bude sklenice plná, otočte ji zase zpět, navrch nasypte ještě nakrájenou cibuli, popř. okurky, nasypte lžíci kari, asi 1 lžičku soli a zalijte převařenou vodou s octem v poměru 1:1. Já přidávám ještě 1 lžičku cukru, ale záleží na chuti.
    
 
    - 
        Sklenici uzavřete a rychle ji otočte dnem vzhůru a zpět, aby se koření s nálevem promísilo.
    
 
    - 
        Tygry můžete zavařit 20 minut na 85 °C, v tom případě je můžete jíst už druhý den. Jen je potřeba při vychlazení a otevření sebrat zvrchu usazený tuk, který při zavaření vystoupí na povrch. Pokud budete zavařovat, nechte od hrdla min. 3 cm mezeru.
    
 
    - 
        Jinak je můžete nechat klasicky týden uležet v chladu. Poměr koření si můžete sami upravit.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska 1
                                                    
                        Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska 1
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            V kuchyni vždy otevřeno