Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Postup přípravy
-
Špekáčky oloupejte a udělejte do nich podélně z jedné strany 3 hlubší zářezy. Neprořízněte až do konce. Okurky nakrájejte na tenčí proužky, cibuli na klínky.
-
Rozevřete prostřední zářez, potřete zevnitř hořčicí a posypte chilli. Vložte do něj cibuli. Do bočních zářezů vmáčkněte proužky okurky.
-
Celý špekáček můžete spojit párátky, ale není to nutné. Postupně takto připravte všechny špekáčky.
-
Naskládejte je do sklenice zářezy ven, lépe se vám bude plnit, pokud si ji položíte na bok.
-
Až bude sklenice plná, otočte ji zase zpět, navrch nasypte ještě nakrájenou cibuli, popř. okurky, nasypte lžíci kari, asi 1 lžičku soli a zalijte převařenou vodou s octem v poměru 1:1. Já přidávám ještě 1 lžičku cukru, ale záleží na chuti.
-
Sklenici uzavřete a rychle ji otočte dnem vzhůru a zpět, aby se koření s nálevem promísilo.
-
Tygry můžete zavařit 20 minut na 85 °C, v tom případě je můžete jíst už druhý den. Jen je potřeba při vychlazení a otevření sebrat zvrchu usazený tuk, který při zavaření vystoupí na povrch. Pokud budete zavařovat, nechte od hrdla min. 3 cm mezeru.
-
Jinak je můžete nechat klasicky týden uležet v chladu. Poměr koření si můžete sami upravit.
Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska 1
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska 1
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno