zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska

Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska

Hodnoceno: 3x
Rádi byste se na silvestra blýskli s těmi nejlepšími utopenci? Zkuste variaci na tuto hospodskou klasiku po plzeňsku. Je rozmanitější a celkově vylepšená, takže se máte na co těšiti.
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Špekáčky oloupejte a udělejte do nich podélně z jedné strany 3 hlubší zářezy. Neprořízněte až do konce. Okurky nakrájejte na tenčí proužky, cibuli na klínky.
  2. Rozevřete prostřední zářez, potřete zevnitř hořčicí a posypte chilli. Vložte do něj cibuli. Do bočních zářezů vmáčkněte proužky okurky.
  3. Celý špekáček můžete spojit párátky, ale není to nutné. Postupně takto připravte všechny špekáčky.
  4. Naskládejte je do sklenice zářezy ven, lépe se vám bude plnit, pokud si ji položíte na bok.
  5. Až bude sklenice plná, otočte ji zase zpět, navrch nasypte ještě nakrájenou cibuli, popř. okurky, nasypte lžíci kari, asi 1 lžičku soli a zalijte převařenou vodou s octem v poměru 1:1. Já přidávám ještě 1 lžičku cukru, ale záleží na chuti.
  6. Sklenici uzavřete a rychle ji otočte dnem vzhůru a zpět, aby se koření s nálevem promísilo.
  7. Tygry můžete zavařit 20 minut na 85 °C, v tom případě je můžete jíst už druhý den. Jen je potřeba při vychlazení a otevření sebrat zvrchu usazený tuk, který při zavaření vystoupí na povrch. Pokud budete zavařovat, nechte od hrdla min. 3 cm mezeru.
  8. Jinak je můžete nechat klasicky týden uležet v chladu. Poměr koření si můžete sami upravit.
Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Tygři v lahvi: pikantní utopenci z Plzeňska

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.