návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

25 zajímavých receptů s voňavou šalvějí

Šalvěj zná u nás každé malé dítě. Pod svým druhým názvem - babské ucho - hrála tato bylinka důležitou roli v oblíbené pohádce Saxána :) V ní se ze šalvěje dělal odvar, který má protizánětlivé účinky. Ale my se dnes podíváme na široké možnosti využití šalvěje při vaření...
28. 07. 2017

Šalvěj patří mezi bylinky s velmi výraznou, až kořeněnou chutí. Ve větším množství může chutnat až nahořkle, ale toho se nebojte. Šalvěj je totiž skvělý parťák především k tučným masům - hodí se k vepřovému, telecímu i k tučnějším rybám. Velmi často se také využívá při výrobě paštik.

Tato výtečná bylinka si také skvěle rozumí s dýní, použijte ji například do italského risotta nebo k dýňovým gnocchi či raviolám.

Dokřupava smažené šalvějové listy jsou výtečné jako skvělá chuťovka místo chipsů, ale hodí se i na ozdobu různých jídel.

Podrobnější informace o šalvěji najdete v článku:

A teď už je načase uvařit si se šalvějí něco dobrého! Vyberte si z našich receptů a pusťte se do toho:

Připravila Klára Michalová

Reklama