reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí

Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí

Hodnoceno: 3x
Restováním játra změknou a rozmačkáním vytvoří krémovou konzistenci. Šalvěj jim dodá nevtíravou vůni, stejnou službu jim prokáže i tymián nebo estragon. Pečená sekaná játra jsou specialitou aškenázských židů, kteří žili na území římské říše v 1. tisíciletí, proto jsou populární po celé Evropě i za oceánem.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, česnek oloupejte a podélně rozpulte, podle chuti vyjměte klíček. V jiném hrnci nebo velké pánvi rozehřejte olej a česnek a cibuli opékejte za občasného míchání na středním stupni doměkka. 
  3. Mezitím opláchněte játra, osušte je papírovou utěrkou, zbavte viditelných blanek a nakrájejte nahrubo. Šalvěj nasekejte nahrubo, z tymiánu a estragonu otrhejte lístky. 
  4. Na zlátnoucí cibuli vsypte játra a bylinky, zvyšte teplotu a krátce orestujte ze všech stran. Osolte, opepřete, podlijte brandy či vínem a restujte doměkka, zhruba 4–5 minut. Pokud se játra a cibule připalují, přilijte trochu vývaru nebo vody. 
  5. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Sceďte je, ponechte 1 hrnek vody a těstoviny vsypte k játrům. Zvyšte teplotu, přilijte trochu scezené vody a vmíchejte máslo. Játra vytvoří omáčku a obalí těstoviny. 
  6. Dochuťte solí a pepřem, posypte parmazánem a podávejte. 
Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

reklama