Neplecha na plechu

Nadýchaný yorkshirský pudink s česnekovo-bylinkovým máslem pečený v hrníčku

Moje hodnocení
2x

Rychlý, snadný a velmi chutný. Přesně takový je yorkshirský pudink! Je to asi nejjednodušší a nejrychlejší pečivo, které můžete doma připravit jen z několika ingrediencí. A připravený v hrnku je navíc velmi efektní.

6 porcí
30 minut

Těsto:

  • vejce 4 ks
  • čerstvé mléko 200 ml
  • hladká mouka 200 g
  • parmezán (nastrouhaný) 30 g
  • pepř černý mletý
  • sůl

Máslo:

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 230 °C. Do formiček na yorkshirský pudink nalijte trochu oleje, formy vložte do trouby, kde je nechte řádně rozehřát. Pokud nemáte formičky na yorkshirský pudink, postačí vám nějaké malé vyšší zapékací formičky nebo formičky na muffiny.
  2. Nyní si rychle připravte těsto. Do misky vyklepněte vejce a lehce je rozšlehejte, přisypte mouku a přilijte mléko. Promíchejte.
  3. Přidejte strouhaný parmazán, pepř a sůl a znovu promíchejte. Vznikne těsto tekutější konzistence, zhruba jako na palačinky.
  4. Když je olej rozpálený, nalijte rychle těsto do formiček zhruba 1 cm pod okraj. Formičky vložte zpět do trouby a pečte zhruba 20 minut, dokud nejsou pudinky krásně zlatavé.
  5. Troubu určitě neotvírejte, ať krásně vyběhnou! Než se pudinky upečou, promíchejte změklé máslo s prolisovanými stroužky česneku, jemně sekanými bylinkami, a když jsou pudinky hotové, nandejte na ně máslo a podávejte.

Další tipy na voňavé pečivo:

Nebo vyzkoušejte tradiční focacciu podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty