Těsto:
- vejce 4 ks
- čerstvé mléko 200 ml
- hladká mouka 200 g
- parmezán (nastrouhaný) 30 g
- pepř černý mletý
- sůl
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 230 °C. Do formiček na yorkshirský pudink nalijte trochu oleje, formy vložte do trouby, kde je nechte řádně rozehřát. Pokud nemáte formičky na yorkshirský pudink, postačí vám nějaké malé vyšší zapékací formičky nebo formičky na muffiny.
- Nyní si rychle připravte těsto. Do misky vyklepněte vejce a lehce je rozšlehejte, přisypte mouku a přilijte mléko. Promíchejte.
- Přidejte strouhaný parmazán, pepř a sůl a znovu promíchejte. Vznikne těsto tekutější konzistence, zhruba jako na palačinky.
- Když je olej rozpálený, nalijte rychle těsto do formiček zhruba 1 cm pod okraj. Formičky vložte zpět do trouby a pečte zhruba 20 minut, dokud nejsou pudinky krásně zlatavé.
- Troubu určitě neotvírejte, ať krásně vyběhnou! Než se pudinky upečou, promíchejte změklé máslo s prolisovanými stroužky česneku, jemně sekanými bylinkami, a když jsou pudinky hotové, nandejte na ně máslo a podávejte.
Další tipy na voňavé pečivo:
Nebo vyzkoušejte tradiční focacciu podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE