návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem

Hodnoceno: 3x
2 porce
do 1 hodiny
Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem
Dokonalá souhra chutí v tomto jídle vás přesvědčí o tom, že podzim není vůbec špatný! Nasládlá máslová dýně pečením krásně zkaramelizuje, křupavé lístky šalvěje dodají příjemnou kořeněnou chuť a výrazný kozí sýr vše korunuje. Těstoviny volte podle vlastních preferencí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. 
  2. Rozložte na pečicí plech s nepřilnavým povrchem kostky dýně a osm lístků šalvěje. Zakápněte je olivovým olejem a posypte sušenými chilli vločkami, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě 20–30 minut, dokud dýně nezměkne a nezačne karamelizovat a šalvěj nebude křupavá. 
  3. Když je dýně dopečená, přiveďte k varu velký hrnec osolené vody na těstoviny. 
  4. Mezitím na pánvi se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu a zbylé lístky šalvěje. Když se máslo začne zbarvovat, stáhněte pánev z plotny. Přidejte na pánev pečenou dýni (ale ne křupavé lístky šalvěje), smíchejte, dochuťte solí a pepřem a odložte stranou. 
  5. Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu. 
  6. Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny k dýni a máslu, přisypte dýňová semínka a přilijte trochu slité vody (cca 60 ml). S vervou míchejte na prudkém plameni, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené. 
  7. Posypte nadrobeným kozím sýrem, křupavými lístky a štědrou porcí strouhaného parmazánu a čerstvě mletého pepře a ihned podávejte. 
Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.