Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem
Zdroj: Tajemství těstovin
Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem
Zdroj:
Tajemství těstovin
Dokonalá souhra chutí v tomto jídle vás přesvědčí o tom, že podzim není vůbec špatný! Nasládlá máslová dýně pečením krásně zkaramelizuje, křupavé lístky šalvěje dodají příjemnou kořeněnou chuť a výrazný kozí sýr vše korunuje. Těstoviny volte podle vlastních preferencí.
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 180 °C.
-
Rozložte na pečicí plech s nepřilnavým povrchem kostky dýně a osm lístků šalvěje. Zakápněte je olivovým olejem a posypte sušenými chilli vločkami, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě 20–30 minut, dokud dýně nezměkne a nezačne karamelizovat a šalvěj nebude křupavá.
-
Když je dýně dopečená, přiveďte k varu velký hrnec osolené vody na těstoviny.
-
Mezitím na pánvi se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu a zbylé lístky šalvěje. Když se máslo začne zbarvovat, stáhněte pánev z plotny. Přidejte na pánev pečenou dýni (ale ne křupavé lístky šalvěje), smíchejte, dochuťte solí a pepřem a odložte stranou.
-
Když je osolená voda v hrnci vroucí, vhoďte do ní těstoviny a vařte je dle návodu na obalu.
-
Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny k dýni a máslu, přisypte dýňová semínka a přilijte trochu slité vody (cca 60 ml). S vervou míchejte na prudkém plameni, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené.
-
Posypte nadrobeným kozím sýrem, křupavými lístky a štědrou porcí strouhaného parmazánu a čerstvě mletého pepře a ihned podávejte.
Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem
Zdroj: Tajemství těstovin
Těstoviny s pečenou dýní, křupavou šalvějí a kozím sýrem
Zdroj:
Tajemství těstovin