Speciály

Nové nápady, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás spoustu nových nápadů!

Při práci s mletým masem je nejdůležitější kvalita výchozího produktu. Zkrátka není maso jako maso. V ideálním případě si dojděte k řezníkovi, vyberte si hezký kus masa a nechte si ho umlít nebo, pokud máte mlýnek, umelte si ho doma sami.

To je samozřejmě značka ideál, ale někdy je jednodušší vzít v sámošce připravený balíček... V tom případě ale nezapomeňte číst etikety, můžete narazit i na skvosty s popisem Výrobek z mletého masa, který nepochopitelně obsahuje masa třeba jen 80 %. Co je těch zbývajících 20 %, to si snad ani nechceme představovat. Proto hledejte vždy nápis Mleté maso a zkontrolujte procenta obsahu masa na etiketě.

V našich končinách je mnoho tradičních jídel z mletého masa: sekaná, karbanátky, tatarák, plněné papriky nebo masové knedlíčky do polévky. Ale už zde zdomácněly i světové hity, jako jsou špagety bolognese, chilli con carne, burgery, švédské masové kuličky či skotská vejce.

Možností je nespočet a vy se můžete inspirovat v našem výběru nejlepších receptů:

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty a články na dané téma:

Recepty