návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Masové loďky

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Masové loďky
Autor: Janina Černá / Cukrfree Masové loďky
Masové loďky ze sýrového těsta jsou skvělou volbou, pokud chcete neotřelé pohoštění! :) S náplní určitě můžete i trochu experimentovat a připravit navíc i vegetariánskou variantu.

Článek

25 nápadů, co připravit z mletého masa Foto:

25 nápadů, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)

Postup

  1. Ve větší pánvi na rozehřátém ghí orestujte na středním plameni najemno nakrájenou cibuli, poté plamen zvyšte, přidejte maso a restujte, dokud se maso “nezatáhne”.
  2. Poté plamen snižte, přidejte bylinky, sůl a pepř a ještě minutu společně restujte. Poté vlijte rajčatové pyré, přidejte nastrouhaný česnek, promíchejte a na středním plameni nechte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje.
  3. Troubu předehřejte na 175 °C. Strouhaný sýr vložte do menšího hrnce, přidejte tymián, česnek a cream cheese a promíchejte. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohřívejte.
  4. Jakmile se sýr roztaví, odstavte hrnec z plamene, přidejte mandlovou mouku a směs důkladně propracujte, dokud nevznikne těsto. Hotové těsto poté vložte mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválejte do obdélníku (tloušťka těsta by měla být co nejmenší, ideálně kolem 2 – 3 mm).
  5. Obdélník poté rozdělte na čtyři části. Do prostředka každé části podélně rozprostřete 1/4 masové směsi a oba konce těsta přehněte přes sebe tak, aby se vytvořily “loďky”. Je potřebova pracovat rychle, dokud je těsto teplé a tvárné. Čím bude těsto studenější, ale i tlustší, tím hůře s ním půjde manipulovat.
  6. Takto připravené loďky vložte na 10–15 minut do předehřáté trouby. Hotové loďky posypejte parmazánem, zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Masové loďky Foto: Masové loďky, Foto: Janina Černá / Cukrfree

Sladký život bez cukru

CukrFree blog Foto:

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka výtečné kuchařky, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařka z něj vyšlá byla ihned vyprodána a okamžitě se dotiskovala.