Suroviny
- mleté hovězí maso (vyzrálé ) 500 g
- ricotta 250 g
- cibule (žlutá ) 2 ks
- česnek 4 stroužky
- čerstvé oregano
- olivový olej 1 lžíce
- krájená rajčata (konzerva ) 400 g
- voda 200 ml
- petrželka (listová )
- sůl
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Do hlubší pánve nalijte olivový olej a začněte ho zahřívat.
- Cibuli a 2 stroužky česneku zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Petrželku nasekejte nadrobno.
- K oleji přihoďte polovinu pokrájené cibule a česneku a restujte do sklovata.
- Poté přidejte krájená rajčata, přilijte vodu, přidejte sůl, lístky oregána a nechte provařit.
- Do mísy přendejte mleté maso, přidejte sůl, nasekanou petrželku, ricottu, zbylou cibuli a propasírujte další dva stroužky česneku.
- Vše promíchejte, aby vznikla celistvá směs a vytvořte cca 18 kuliček.
- Do zapékací mísy přelijte rajčatovou směs a na ni položte masové kuličky.
- Nyní dejte mísu do trouby a pečte 40 minut.
- Podávejte s kváskovým pečivem, celozrnnými těstovinami nebo basmati rýží.