Suroviny
- kroupy 1 balení
- brambory 1-1,5 kg
- máslo
- plnotučné mléko 150 ml
- smetana na vaření 150 ml
- česnek (prolisovaný) 1 stroužek
- majoránka 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Připravte nastavovanou bramborovou kaši podle videoreceptu s Těhotným kuchařem
Nastavovaná kaše je trošku zapomenutý poklad české kuchyně.
Postup přípravy
- Podle návodu na obalu si uvař zabíjačkový kroupy.
- Udělej klasickou bramborovou kaši s máslem, mlíkem a smetanou.
- Do hotový kaše přidej uvařený kroupy, prolisovaný česnek a v dlani rozemnutou majoránku.
- Všechno to spolu pořádně promíchej, případně dochuť solí a pepřem. Běžně se to jí s opečenou slaninou nebo se sázeným vejcem, ale skvěle se k tomu hodí i kus pečenýho vepřovýho nebo třeba voňavá uzená krkovice. Můžeš přidat i smaženou cibulku na sádle.
Připravte dokonale hedvábnou bramborovou kaši podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hedvábná bramborová kaše – dokonalá příloha nejen k řízku