reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Autor: Vejce na 100 způsobů Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní

Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní

Hodnoceno: 3x
Klasickou anglickou snídaní je krom vajec a slaniny také „bubble and squeak“. Jedná se o výjimečný pokrm především proto, že v něm upotřebíte pečenou zeleninu od včerejší večeře a další zbytky. Smažené vejce tuto snídani posune ještě o třídu výš!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte při nízké teplotě máslo. Přidejte cibuli, česnek a smažte asi 10 minut, dokud lehce nezkaramelizují. Na pánev vsypte nakrouhané zelí a poduste asi 2–3 minuty. Přidejte šťouchané brambory, pečenou zeleninu, petržel, sůl, pepř a promíchejte. Smažte dalších 15–20 minut.
  2. Směs vždy přitlačte k pánvi, a když se začne přichytávat, tak ji promíchejte. Servírujte s volským okem, osmaženým jelitem a čatní.
  3. Hruškovo-jablečné čatní: Na silnostěnné pánvi rozehřejte při nízké teplotě olej, chvíli spolu smažte cibuli, jablka a hrušky, než cibule zesklovatí. Přidejte zbývající suroviny a duste, dokud vše nezměkne a nevyvaří se všechna tekutina.
  4. Dokud je čatní stále horké, dejte ho do zavařovaček a pevně uzavřete. Můžete jimi lehce klepnout o kuchyňský pult, abyste se zbavili případných vzduchových bublin. Pote sklenice postavte víkem dolů a nechte tak, dokud nevychladnou. Takto uzavřené vydrží zavařovačky 6 měsíců, otevřené v lednici 2 měsíce.
Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Autor: Vejce na 100 způsobů Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní

reklama

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.