Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů
Klasickou anglickou snídaní je krom vajec a slaniny také „bubble and squeak“. Jedná se o výjimečný pokrm především proto, že v něm upotřebíte pečenou zeleninu od včerejší večeře a další zbytky. Smažené vejce tuto snídani posune ještě o třídu výš!
4 porce
60 minut
anglická
Postup přípravy
-
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte při nízké teplotě máslo. Přidejte cibuli, česnek a smažte asi 10 minut, dokud lehce nezkaramelizují. Na pánev vsypte nakrouhané zelí a poduste asi 2–3 minuty. Přidejte šťouchané brambory, pečenou zeleninu, petržel, sůl, pepř a promíchejte. Smažte dalších 15–20 minut.
-
Směs vždy přitlačte k pánvi, a když se začne přichytávat, tak ji promíchejte. Servírujte s volským okem, osmaženým jelitem a čatní.
-
Hruškovo-jablečné čatní: Na silnostěnné pánvi rozehřejte při nízké teplotě olej, chvíli spolu smažte cibuli, jablka a hrušky, než cibule zesklovatí. Přidejte zbývající suroviny a duste, dokud vše nezměkne a nevyvaří se všechna tekutina.
-
Dokud je čatní stále horké, dejte ho do zavařovaček a pevně uzavřete. Můžete jimi lehce klepnout o kuchyňský pult, abyste se zbavili případných vzduchových bublin. Pote sklenice postavte víkem dolů a nechte tak, dokud nevychladnou. Takto uzavřené vydrží zavařovačky 6 měsíců, otevřené v lednici 2 měsíce.
Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Bubble and squeak s hruškovo-jablečným čatní
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů