Speciály

Neodolatelné recepty s listovým špenátem

Listový špenát je k dostání celoročně, dobře se dá využít i špenát mražený, ale díky své zelené svěží barvě tak nějak nejlépe ladí s jarem. V mnoha receptech hraje hlavní roli, v některých zastoupí roli svěží přílohy.

Klasický listový špenát je lepší tepelně upravit, ale pozor! Stačí mu opravdu jen chvilka, zbytečně dlouhá úprava by špenát připravila o cenné látky, navíc by se mohl proměnit v blátivou hmotu. Základem je tedy nechat poctivě omyté listy jen lehce zavadnout na pánvi a rychle servírovat. Pokud házíte nasekané listy do polévky, stačí maximálně minutku před koncem vaření.

Malé lístky baby špenátu jsou naopak velmi dobré zasyrova, mají výraznou chuť, která báječně ladí k sýrům nebo třeba k jahodám :)

Oslavte příchod jara báječnými recepty se svěže zeleným špenátem:

Recepty