Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

23 netradičních receptů na sladké moučníky se zeleninou

Zní to možná trochu podivně, ale při přípravě sladkých moučníků můžete využít i zeleninu. Některé druhy jsou totiž chuťově neutrální nebo dokonce nasládlé a výslednému dezertu dodají šťavnatost a vláčnost. A trochu skrytých vitaminů :)
01. 12. 2017

Máte doma nejedlíky? Tedy děti nebo partnera, kteří jsou zapřisáhlí odpůrci zeleniny, kteří pitvají i nastrouhanou mrkev z polévky? Tak se vsadíme, že když jim naservírujete koláč s cuketou, mrkví nebo řepou, nebudou mít žádné námitky. Za prvé to nepoznají a za druhé si pochutnají :)))

U nás je asi nejoblíbenějším "zeleninovým" moučníkem mrkvový dort. Šťavnaté těsto s ořechy a svěží krém s trochou limetky je prostě geniální a pro mnoho z nás jednoznačná volba při posezení v cukrárně.

Často se při sladkém pečení využívá cuketa, která má zcela neutrální chuť. A protože když už někdo cukety pěstuje, je dost pravděpodobné, že se musí popasovat s přebytky ze zahrádky. Někdo chytrý naštěstí zkusil nastrouhat dužinu do buchty a světe div se! Je to dobrota!!!

A rozhodně nezapomínejte na dýně! V Americe je dýňový páj přímo národním moučníkem, asi jako u nás jablečný štrúdl. A je to opravdu dezert hodný importu. Obdobně lze využít i batáty – sladké brambory. A pro fajnšmekry máme i pár receptů s červenou řepou, která moučníkům dodá nejen příjemnou chuť, ale především nezaměnitelnou barvu.

Vyberte si z receptů a připravte si neodolatelné sladké moučníky se zeleninou:

Připravila Klára Michalová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama