Suroviny
- ghí (přepuštěné máslo) 1 lžička
- zralý banán 1 ks
- malá mrkev 1 ks
- Skořice 1 rovná lžička
- mletý hřebíček 1/3 lžičky
- rozinky 1 větší hrst
- bezlepkové jemné ovesné vločky 1/2 hrnku
- rýžové mléko 300 ml
Další
- Pomeranč 1 ks
- trochu vanilky
- ořechy 1/2 hrsti
- další ovoce dle chuti
Článek
Dejte si k snídani kaši! Máme pro vás recepty na celý týden
Pokud máte rádi sladké snídaně, je pro vás varianta cereální kaše doplněné o ovoce nebo oříšky ideální volbou. Přináší nejen dostatek energie, ale i výtečné chuti a dá se...
Postup přípravy
- Na lžičce ghee si v malém kastrůlku orestujte rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a hrst rozinek. Zároveň rovnou můžete přidat 1 lžičku skořice a až 1/2 lžičky mletého hřebíčku.
- Přilijte 300 ml rýžového mléka a přisypte 3/4 hrnku bezlepkových ovesných vloček. Za stálého míchání vařte na mírném plameni (stupeň 6) cca 4 minutky.
- Zatímco se kaše vaří, oloupejte si pomeranč a nakrájejte ho na kostky či plátky. Potřete pánev kokosovým olejem. Na pánev poklaďte kousky pomeranče, poprašte vanilku a restujte z každé strany.
- Na závěr přilijte cca 50 ml vody a další minutku povařte. Pokud se vám zdá kaše málo sladká a použili jste nezralý banán, přidejte k pomerančům spolu s vodou trochu kokosového cukru či medu. Získáte tak pomerančový sirup.
- Kaši přendejte do malých mističek a zdobte ovocem a ořechy.