návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ovesná mrkvová kaše bez lepku

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Ovesná mrkvová kaše bez lepku
Autor: P&G Foodies Ovesná mrkvová kaše bez lepku
Tato mrkvová dobrůtka s banány je kaše, kterou si rozhodně zlepšíte náladu. Banány ji osladí úplně dostatečně, takže není potřeba přidávat žádné sladidlo.

Článek

Snídaňové kaše na celý týden Foto:

Dejte si k snídani kaši! Máme pro vás recepty na celý týden

Pokud máte rádi sladké snídaně, je pro vás varianta cereální kaše doplněné o ovoce nebo oříšky ideální volbou. Přináší nejen dostatek energie, ale i výtečné chuti a dá se...

Suroviny

Postup

  1. Na lžičce ghee si v malém kastrůlku orestujte rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a hrst rozinek. Zároveň rovnou můžete přidat 1 lžičku skořice a až 1/2 lžičky mletého hřebíčku.
  2. Přilijte 300 ml rýžového mléka a přisypte 3/4 hrnku bezlepkových ovesných vloček. Za stálého míchání vařte na mírném plameni (stupeň 6) cca 4 minutky.
  3. Zatímco se kaše vaří, oloupejte si pomeranč a nakrájejte ho na kostky či plátky. Potřete pánev kokosovým olejem. Na pánev poklaďte kousky pomeranče, poprašte vanilku a restujte z každé strany.
  4. Na závěr přilijte cca 50 ml vody a další minutku povařte. Pokud se vám zdá kaše málo sladká a použili jste nezralý banán, přidejte k pomerančům spolu s vodou trochu kokosového cukru či medu. Získáte tak pomerančový sirup.
  5. Kaši přendejte do malých mističek a zdobte ovocem a ořechy.

Ovesná mrkvová kaše bez lepku 2 Foto: Ovesná mrkvová kaše bez lepku; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.