Regionální potravina

Mrkvový koláč s tvarohovou náplní a ořechy

Moje hodnocení
7x

Klasický „mrkváč“ si již vytvořil nezastupitelné místo v mnoha českých domácnostech i ve vyhlášených kavárnách. Mrkev přidaná do těsta totiž umí vykouzlit harmonickou, lehce nasládlou chuť, která je ve spojení s tvarohovou náplní neopakovatelná.

4 porce
90 minut

Suroviny

Náplň

Postup přípravy

  1. Olej, cukr a vejce vyšlehejte do pěny.
  2. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, nasekané vlašské ořechy, rozinky a zbytek suchých ingrediencí a vše důkladně promíchejte.
  3. Směs nalijte do formy na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě 55 minut na 180 stupňů.
  4. Hotový koláč nechte vychladnout. Koláč rozřízněte na polovinu a naplňte vyšlehaným tvarohem se smetanou a cukrem.

PRIMA TIP: Čím lepší tvaroh, tím lepší koláč. My jsme použili tvaroh od Ing. Dagmar Řezníkové, který zvítězil v soutěži Regionální potravina v roce 2021 v Kraji Vysočina. Tvaroh je vyrobený z plnotučného mléka s ponechanou smetanou. Jeho vysoká tučnost zajišťuje plnou smetanovou chuť a kombinace živých kultur s řízeným srážením dodává lahodnost bez zbytečné kyselosti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty