Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Koláč s řepou

do 1,5 hodiny
Koláč s řepou
Koláč s řepou Autor: Pěkně vypečený blog
Řadíte se do skupiny lidí, kteří nemohou řepu ani „cítit“? Nebo si ji naopak dopřáváte pravidelně a s chutí? V kombinaci s čokoládou by tento koláč mohl být lákavým dezertem i pro odpůrce řepy.
Reklama

Použijte formu o průměru 20 cm.

Článek

Obrácený hruškový koláč  Foto:

11x obrácený koláč, naslano i nasladko

Obrácený koláč sester Tatinových je sice z jablek, ale tento způsob přípravy funguje i s jinými surovinami. Takový nektarinkový koláč se zázvorem si jen jednou rozhodně...
Reklama

Postup

  1. Uvařenou řepu rozmixujte. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Oba druhy mouky smíchejte s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a kakaem.
  3. Žloutky a vejce vyšlehejte s oběma druhy cukru do nadýchané pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu, olej, rozmixovanou řepu, směs mouky a mléko.
  4. Těsto nalijte do formy a pečte 60–70 minut. 20 minut před koncem pečení koláč přikryjte alobalem, aby se dopekl a nespálil. Doporučujeme zohlednit zkušenosti s vlastní troubou.
  5. Jakmile je koláč upečený a vystydne, polijte ho čokoládou, kterou rozpusťte se dvěma lžicemi másla, dozdobte hoblinkami čokolády a sušenou řepou.
Reklama

Koláč s řepou 2 Foto: Koláč s řepou; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama