návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jarní mrkvový dort s kokosem

Hodnoceno: 0x
12–16 porcí
do 1,5 hodiny
Jarní mrkvový dort
Autor: Dnes napeču! Jarní mrkvový dort
Vláčný mrkvový dort s výborným krémem je přímo sladkým ztělesněním jara... Drobné marcipánové mrkvičky se postarají o údiv a nekončící chválu dětí i dospělých. Jen vy víte, jak je to vlastně snadné.

Další báječné jarní dezerty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.

Postup

  1. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Žloutky utřete s hnědým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Za stálého šlehání k nim přilévejte olej a vyšlehejte hustou pěnu. Zašlehejte kokos a ořechy, pomocí stěrky vmíchejte mrkev. Mouku prosejte, promíchejte s kypřicím práškem a jedlou sodou a postupně vmíchejte se sněhem do žloutkové pěny.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C. Čtvercovou formu 24 x 24 cm (pokud ji nemáte, můžete použít i podobně velký pekáč nebo dortovou formu) vymažte máslem a vysypte moukou. Rozetřete do ní těsto a pečte v předehřáté troubě zhruba 50 minut.
  3. Mezitím připravte krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte podle návodu na obalu hustý pudink. Odstavte, nalámejte do něj čokoládu a za stálého míchání jej nechte zchladnout. Vyšlehejte ho dohladka a zašlehejte postupně změklé máslo, až vznikne hladký krém.
  4. Upečený korpus vyjměte a nechte zchladnout. Vyklopte ho a prokrojte na dvě poloviny. Spodní díl korpusu potřete polovinou krému, přiložte druhý díl a povrch potřete zbylým krémem. Uložte na 4 hodiny do chladu ztuhnout.
  5. Mezitím připravte mrkvičky. Z marcipánu odkrojte pětinu a obarvěte ji zelenou barvou, zbylou část obarvěte oranžovou. Na marcipán kápněte barvu a propracujte ho v dlaních. Z oranžového marcipánu vymodelujte mrkve, plochou stranou nože na nich naznačte rýhy. Ze zeleného marcipánu vytvarujte nať a nožem ji nakrojte. Přilepte ji na mrkve a nechte zaschnout.
  6. Mrkvičky zapíchněte do ztuhlého dortu jako do záhonu a posypte pistáciemi.

Jarní mrkvový dort Foto: Jarní mrkvový dort; foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto:

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.