Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Zdroj: archiv Josef Maršálek
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Zdroj:
archiv Josef Maršálek
O tento recept se s námi podělil Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods a teď působí v CakeShop Prague v Celetné ulici. Tento nevšední koláč pekl například i pro anglickou královnu.
Postup přípravy
-
Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku, přidejte vodu a krátce zamíchejte těsto. Na pomoučeném vále rozválejte na sílu 2–3 mm a přeneste do vymazané formy.
-
Na náplň připravte světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidejte na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamíchejte.
-
Na dno formy vyložené těstem nasypte kokos, na který umístěte lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehněte směrem dovnitř na náplň, potřete vodou a posypejte hnědým cukrem.
-
Pečte pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova.
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Zdroj: archiv Josef Maršálek
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Zdroj:
archiv Josef Maršálek