návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
O tento recept se s námi podělil Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods a teď působí v CakeShop Prague v Celetné ulici. Tento nevšední koláč pekl například i pro anglickou královnu.

Suroviny (6–8 porcí)

Těsto:

Náplň:

Dokončení:

Postup

  1. Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku, přidejte vodu a krátce zamíchejte těsto. Na pomoučeném vále rozválejte na sílu 2–3 mm a přeneste do vymazané formy.
  2. Na náplň připravte světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidejte na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamíchejte.
  3. Na dno formy vyložené těstem nasypte kokos, na který umístěte lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehněte směrem dovnitř na náplň, potřete vodou a posypejte hnědým cukrem.
  4. Pečte pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova. 
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Související témata: Sladké