návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka Autor: archiv Josef Maršálek
O tento recept se s námi podělil Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods a teď působí v CakeShop Prague v Celetné ulici. Tento nevšední koláč pekl například i pro anglickou královnu.
Reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Těsto:

Náplň:

Dokončení:

Reklama

Postup

  1. Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku, přidejte vodu a krátce zamíchejte těsto. Na pomoučeném vále rozválejte na sílu 2–3 mm a přeneste do vymazané formy.
  2. Na náplň připravte světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidejte na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamíchejte.
  3. Na dno formy vyložené těstem nasypte kokos, na který umístěte lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehněte směrem dovnitř na náplň, potřete vodou a posypejte hnědým cukrem.
  4. Pečte pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova. 
Reklama
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
archiv Josef Maršálek
Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama