Těsto
- hladká mouka 240 g
- slané máslo 150 g
- cukr 20 g
- voda (ledová) 40 g
Náplň
- lilek (velké ) 2 ks
- cukr krupice 150 g
- olej (z para ořechů) 50 g
- mletá skořice 1 lžička
Dokončení
- strouhaný kokos 30 g
Postup přípravy
- Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku, přidejte vodu a krátce zamíchejte těsto. Na pomoučeném vále rozválejte na sílu 2–3 mm a přeneste do vymazané formy.
- Na náplň připravte světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidejte na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamíchejte.
- Na dno formy vyložené těstem nasypte kokos, na který umístěte lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehněte směrem dovnitř na náplň, potřete vodou a posypejte hnědým cukrem.
- Pečte pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova.
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka Zdroj: archiv Josef Maršálek