Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou
Zdroj: archiv Albert
Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou
Zdroj:
archiv Albert
Dýně je nádherně variabilní a skvěle se hodí nejen do polévek a slaných pokrmů, ale díky své neutrální chuti i do mnoha dezertů. Vyzkoušejte například tuto lehkou pěnu ve stylu nepečeného cheesecaku, který doplňuje lahodná karamelová omáčka.
12 porcí
90 minut
americká
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a rozsekejte. Dno rozkládací dortové formy potáhněte slabou potravinářskou fólií a formu znovu sestavte tak, aby okraje fólie koukaly ven. Rovnoměrně naplňte korpusovou směsí a stlačte. Dejte vychladit, než se připraví náplň.
-
Oloupanou dýni nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Poté zašlehejte žervé, cukr a kokosové mléko.
-
Ušlehanou šlehačku zapracujte do dýňové náplně. Vyklopte na vychlazený korpus, uhlaďte a vraťte do lednice aspoň na pět hodin.
-
Na karamelovou omáčku podlijte cukr třemi lžícemi vody a nechte na pánvi zkaramelizovat.
-
Až zezlátne, vlijte smetanu, rozmíchejte a nechte přejít varem.
-
Ostrým nožem opatrně projeďte po okraji dortu a uvolněte ho z formy. Podávejte posypané kokosem a přelité karamelovou omáčkou.
Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou
Zdroj: archiv Albert
Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou
Zdroj:
archiv Albert