Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou

Moje hodnocení
5x

Dýně je nádherně variabilní a skvěle se hodí nejen do polévek a slaných pokrmů, ale díky své neutrální chuti i do mnoha dezertů. Vyzkoušejte například tuto lehkou pěnu ve stylu nepečeného cheesecaku, který doplňuje lahodná karamelová omáčka.

12 porcí
90 minut
americká

Korpus

Náplň

Karamelová omáčka

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a rozsekejte. Dno rozkládací dortové formy potáhněte slabou potravinářskou fólií a formu znovu sestavte tak, aby okraje fólie koukaly ven. Rovnoměrně naplňte korpusovou směsí a stlačte. Dejte vychladit, než se připraví náplň.
  2. Oloupanou dýni nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Poté zašlehejte žervé, cukr a kokosové mléko.
  3. Ušlehanou šlehačku zapracujte do dýňové náplně. Vyklopte na vychlazený korpus, uhlaďte a vraťte do lednice aspoň na pět hodin.
  4. Na karamelovou omáčku podlijte cukr třemi lžícemi vody a nechte na pánvi zkaramelizovat.
  5. Až zezlátne, vlijte smetanu, rozmíchejte a nechte přejít varem.
  6. Ostrým nožem opatrně projeďte po okraji dortu a uvolněte ho z formy. Podávejte posypané kokosem a přelité karamelovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty