návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou

Hodnoceno: 0x
12 porcí
do 1,5 hodiny
Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou
Autor: archiv Albert Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou
Dýně je nádherně variabilní a skvěle se hodí nejen do polévek a slaných pokrmů, ale díky své neutrální chuti i do mnoha dezertů. Vyzkoušejte například tuto lehkou pěnu ve stylu nepečeného cheesecaku, který doplňuje lahodná karamelová omáčka.

Suroviny (12 porcí)

Korpus:

Karamelová omáčka:

Postup

  1. Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a rozsekejte. Dno rozkládací dortové formy potáhněte slabou potravinářskou fólií a formu znovu sestavte tak, aby okraje fólie koukaly ven. Rovnoměrně naplňte korpusovou směsí a stlačte. Dejte vychladit, než se připraví náplň.
  2. Oloupanou dýni nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Poté zašlehejte žervé, cukr a kokosové mléko.
  3. Ušlehanou šlehačku zapracujte do dýňové náplně. Vyklopte na vychlazený korpus, uhlaďte a vraťte do lednice aspoň na pět hodin.
  4. Na karamelovou omáčku podlijte cukr třemi lžícemi vody a nechte na pánvi zkaramelizovat.
  5. Až zezlátne, vlijte smetanu, rozmíchejte a nechte přejít varem.
  6. Ostrým nožem opatrně projeďte po okraji dortu a uvolněte ho z formy. Podávejte posypané kokosem a přelité karamelovou omáčkou.
Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou
Autor: archiv Albert Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou