Dýňovo-kokosová pěna s karamelovou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Dýně je nádherně variabilní a skvěle se hodí nejen do polévek a slaných pokrmů, ale díky své neutrální chuti i do mnoha dezertů. Vyzkoušejte například tuto lehkou pěnu ve stylu nepečeného cheesecaku, který doplňuje lahodná karamelová omáčka.

12 porcí
90 minut
americká

Korpus

  • loupané mandle 150 g
  • vypeckované datle 150 g
  • rozinky 60 g
  • mletý kokos 3 lžíce

Náplň

  • dýně sweet dumpling nebo hokkaido 250 g
  • čerstvé žervé 250 g
  • cukr moučka 3 lžíce
  • kokosové mléko 100 ml
  • smetana ke šlehání 180 ml
  • strouhaný kokos na posypání

Karamelová omáčka

  • cukr krystal 200 g
  • smetana ke šlehání 180 ml

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a rozsekejte. Dno rozkládací dortové formy potáhněte slabou potravinářskou fólií a formu znovu sestavte tak, aby okraje fólie koukaly ven. Rovnoměrně naplňte korpusovou směsí a stlačte. Dejte vychladit, než se připraví náplň.
  2. Oloupanou dýni nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a nechte vychladnout. Poté zašlehejte žervé, cukr a kokosové mléko.
  3. Ušlehanou šlehačku zapracujte do dýňové náplně. Vyklopte na vychlazený korpus, uhlaďte a vraťte do lednice aspoň na pět hodin.
  4. Na karamelovou omáčku podlijte cukr třemi lžícemi vody a nechte na pánvi zkaramelizovat.
  5. Až zezlátne, vlijte smetanu, rozmíchejte a nechte přejít varem.
  6. Ostrým nožem opatrně projeďte po okraji dortu a uvolněte ho z formy. Podávejte posypané kokosem a přelité karamelovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty