Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Koláč ze sladkých brambor

8 porcí
do 2 hodin
Koláč ze sladkých brambor
Koláč ze sladkých brambor Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Botanicky nejde sice o brambory, ale hlízy batátů – sladkých brambor – jsou těm běžným dost podobné. Jak název napovídá, jsou sladší než běžné brambory, což spolu s krásně zabarvenou dužinou skýtá další kulinární možnosti.
Reklama

Suroviny (8 porcí)

Reklama

Postup

  1. Bramboru uvařte ve slupce doměkka (asi 40 minut), pak ji zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. V míse ji rozmačkejte s ostatními přísadami, naplňte korpus z křehkého těsta.
  2. Troubu předehřejte na 175 °C.
  3. Koláč pečte 55 až 60 minut, až náplň zpevní. Podávejte se šlehačkou.
Reklama

Koláč ze sladkých brambor  Foto: Koláč ze sladkých brambor; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama