![Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem](https://cdn.administrace.tv/2022/08/07/mini_169/f4f707a785462824c2aa47005a9a2500.jpg)
Aby ale bylo jasno - ona ta pravá poctivá česká bramboračka s houbami je vlastně dokonalá! Jen ji můžete občas prostřídat i jinou polévkou. Naším redakčním tipem je třeba slovinská polévka z hříbků - gobova juha, která je lehce pikantní a zároveň jemná díky smetaně.
Další českou stálicí, která se bez hub neobejde, je klasická kulajda nebo krkonošské kyselo. A rozhodně zkuste houbovou "dršťkovou" polévku z masáků či holubinek, a pokud zrovna nerostou, zkuste to klidně z hlívy ústřičné - je to paráda! Hlíva je vůbec velmi vděčná - chuťově jemná, s pevnější strukturou, která si stále zachovává křupavost, a navíc je velmi zdravá.