Pavel Sapík

VE VARU: Krémová kulajda se smetanovými brambory, hříbky a křepelčím vajíčkem

Moje hodnocení
1x

V 18. epizodě pořadu Ve varu přišel do studia za Pavlem Sapíkem kuchař Michal Motyčka, se kterým společně připravili luxusní krémovou kulajdu. Chuťově vybalancovaný silný základ rozmixovali na jemný krém, do kterého nakonec vložili smetanové brambory, restované hříbky a křepelčí vajíčka.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sušené houby předem namočte do horké vody, minimálně na 1 hodinu.
  2. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku, lehce zpěňte, zalijte mlékem a prošlehejte metličkou dohladka. Poté přidejte namočené houby i s nálevem a nechte provařit alespoň 15 minut.
  3. Potom přilijte smetanu, ochuťte octem, kmínem, cukrem, solí a bílým pepřem. Nakonec přisypte nasekaný kopr i se stonky a zjemněte crème fraîche. Nakonec rozmixujte na hladký krém.
  4. Brambory ve slupce uvařte, oloupejte a nakrájejte na malé kostky. V rendlíku je lehce smíchejte se smetanou a zavařte, až budou krásně krémové, dochuťte nasekanou pažitkou, solí a pepřem.
  5. Do lehce osolené a okyselené, mírně vroucí vody vkládejte křepelčí vajíčka a zavařte tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem.
  6. Po 3 minutách vejce vyjměte a vložte do ledové vody. Po vychlazení je oloupejte.
  7. Čerstvé houby nakrájejte na čtvrtky a orestujte na másle.
  8. Připravené smetanové brambory dejte do tvořítka na hluboký talíř. Okolo nandejte orestované hříbky. Na brambory položte rozpůlené křepelčí vajíčko a snítku kopru. Nakonec do talíře opatrně vlijte kulajdový krém.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík


Přečtěte si také

Recepty