návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sbírka receptů na zázračnou kuřecí polévku ze všech koutů světa

Slepičí polévka se strouháním
Slepičí polévka se strouháním
Kuřecí vývar je lék! To nám od dětství vštěpovaly maminky i babičky a všichni jsme měli šanci tuhle odvěkou pravdu potvrdit na vlastní kůži. Leze na vás chřipka? Máte kocovinu? Je vám prostě jenom smutno? Silný masový vývar pomůže... :)
20. 02. 2017

Dříve se vývar dělal nejčastěji z pěkně masité slepice, dospělé maso ze slepice prostě umí dát vývaru silnější chuť. Ale ani z kuřete neuděláte špatnou polévku. Chce to jen přidat co nejvíce kostí a naopak z masa sundat kůži, protože je zbytečně mastná a v minulosti obvyklé vrstvy tuku a velká mastná oka už jsou dnes nežádoucí. A pak polévku táhnout na velmi mírném ohni několik hodin.

Poradím vám malý trik... Kdykoliv pečete kuře, obrané kosti nevyhazujte, ale dávejte je do pytle do mrazáku a až budete příště dělat vývar, do hrnce je přihoďte. Dodají vývaru silnější chuť. Ostatně, když už ten pytel v mrazáku mít budete, přidávejte do něj i další zbytky z kuchyně – hnědé slupky od cibule, zelené konce pórku, odkrojky zeleniny, stonky z bylinek, kůrku od parmazánu, kůži ze slaniny... To vše vašemu vývaru jenom pomůže :) A ještě budete mít z této "recyklace" dobrý pocit. Každopádně když už se do přípravy vývaru pustíte, udělejte ho ten největší hrnec, co doma máte. Z části udělejte polévku a část zamražte.

Ale pojďme zpátky k receptům... Kuřecí polévka není oblíbená jen u nás. Její sílu a léčivé schopnosti oceňují snad ve všech koutech světa. Takže zkuste občas vyměnit tu naši milovanou klasiku za něco trochu exotičtějšího. Třeba troška chilli v kuřecím vývaru vám rýmu z těla vyžene téměř zaručeně.

Pochutnejte si na výborné kuřecí polévce! Která to bude tentokrát?

Reklama