Speciály

Nové recepty na grilované dobroty, které rozšíří váš letní repertoár

Grilování se během posledních let stalo v Čechách neotřesitelným fenoménem. Pokud jste i vy propadli kouzlu vaření na ohni, určitě oceníte nové recepty. Připravte zahradní hostinu a všechny chody připravte na grilu! Masu, přílohám i dezertům kouřová chuť sluší :)

Na grilu můžete směle připravovat maso, ryby, mořské plody i uzeniny. Každý má v oblibě něco jiného, ale vždy je lepší tučnější maso, které si zachová šťavnatost. Z vepřového vsaďte na krkovičku, z kuřecího masa jsou nejlepší stehenní řízky, u hovězího vyzkoušejte rib eye steak, který je ideálně prorostlý tukem.

Další samostatnou kategorií je mleté maso, z kterého můžete připravit oblíbené burgery nebo kebaby. Pokud se chystáte grilovat uzeniny, zajděte pro ně k dobrému řezníkovi, který si dává záležet na kvalitě i dochucení.

Na ohni můžete připravit i výtečné zeleninové přílohy a vegetariáni k nim na gril můžou přihodit i sýry. Kromě tradičního hermelínu zkuste i řecký sýr halloumi, který se nerozteče, ale opeče podobně jako maso.

A své hosty jistě mile překvapíte grilovaným dezertem. Nejčastěji se griluje ovoce, které se podává se zmrzlinou. Zkuste třeba ananas, broskve, meloun nebo jahody...

Vyzkoušejte nové grilovací recepty a užijte si letní sezonu naplno!

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty a články na dané téma:

Recepty