Rebarborový koláč s malinami

Doba přípravy:
Rebarborový koláč s malinami Foto:
Rebarborový koláč s malinami
Foto: Pěkně vypečený blog

Ještě jste nestihli upéct rebarborový koláč z letošní úrody? Tak určitě neváhejte, nezbývá vám už příliš mnoho času... Navíc, tento je obzvlášť povedený! ;)

Článek

Nejlepší recepty z rebarbory Foto:

7 skvělých receptů z rebarbory

Rebarbora nebo-li reveň je vytrvalá bylina se zelenými až červenými řapíky, které jsou po zimě vítaným zdrojem vitaminů a především svěží chutě.

Suroviny
špaldová mouka (typ 630) 125 g
špetka soli
vejce 1 ks
máslo, lehce povolené 120 g
prášek do pečiva 2 lžičky (10 g)
trocha mouky na podsypání
Náplň:
očištěná rebarbora, nakrájená na větší kostky 500 g
čerstvé maliny 150 g
bramborový škrob 1 lžíce
Na posypku/drobenku:
máslo 50 g
mandlová mouka 30 g
domácí vanilkový cukr 1 plná lžíce
malá hrst plátků mandliček
Postup
1

Oba druhy mouky smíchejte společně s práškem do pečiva a solí.

2

Přidejte máslo, vejce, žloutek, cukr a vypracujte hladké těsto, které nechte 30 minut odpočinout v lednici (zabalené v potravinové fólii nebo v sáčku).

3

Mezitím v míse promíchejte nakrájenou rebarboru s cukrem a škrobem. Nakonec opatrně vmíchejte maliny.

4

Všechny ingredience určené na posypku/drobenku (mimo plátků mandliček) spojte ručně v míse a vypracujte drobenku, nakonec k ní přidejte mandličky.

5

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.

6

Odpočaté těsto rozválejte na lehce posypané ploše a vyložte jím formu, kterou vymažte kouskem másla.

7

Těsto propíchejte vidličkou a rozprostřete na něj rebarborovou směs. Zasypte drobenkou a pečte 45–50 minut.

Rebarborový koláč s malinami 2 Foto: Rebarborový koláč s malinami; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama