redakce Prima FRESH

Gazpacho – autentický recept na španělskou studenou polévku

Moje hodnocení
13x

Studená zeleninová polévka zahuštěná chlebovou střídkou má ve Španělsku tradici několik století. Verzí gazpacha je mnoho, asi jako v Česku postupů na svíčkovou omáčku, ale základy jsou jasně dané. Verze současného mistra španělské kuchyně Karlose Arguiñana respektuje tradici.

4 porce
30 minut
španělská

Suroviny

Doplňky

Postup přípravy

  1. Rajčata na horní straně nařízněte, dejte je do cedníku a přelijte vroucí vodou. Pak jim stáhněte slupku a dejte je do nádoby mixéru, přidejte nakrájenou papriku, česnek a chléb namočený ve vodě.
  2. Několik minut mixujte, až vznikne hutný krém. Vmíchejte olivový olej, ocet a sůl podle chuti. Krém podávejte studený, v horkých dnech na kostkách ledu, a servírujte k němu v mističkách doplňky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty