Gazpacho – autentický recept na španělskou studenou polévku

Moje hodnocení
9x

Studená zeleninová polévka zahuštěná chlebovou střídkou má ve Španělsku tradici několik století. Verzí gazpacha je mnoho, asi jako v Česku postupů na svíčkovou omáčku, ale základy jsou jasně dané. Verze současného mistra španělské kuchyně Karlose Arguiñana respektuje tradici.

4 porce
30 minut
španělská

Suroviny

Doplňky

  • cibule, nejlépe bílá, nakrájená na kostičky
  • okurka, nakrájená na jemné kostičky
  • zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • cherry rajčata, rozpůlená
  • krutony z bílého chleba

Postup přípravy

  1. Rajčata na horní straně nařízněte, dejte je do cedníku a přelijte vroucí vodou. Pak jim stáhněte slupku a dejte je do nádoby mixéru, přidejte nakrájenou papriku, česnek a chléb namočený ve vodě.
  2. Několik minut mixujte, až vznikne hutný krém. Vmíchejte olivový olej, ocet a sůl podle chuti. Krém podávejte studený, v horkých dnech na kostkách ledu, a servírujte k němu v mističkách doplňky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty