zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Gazpacho – autentický recept na španělskou studenou polévku
Autor: Marek Kučera Gazpacho – autentický recept na španělskou studenou polévku

Gazpacho – autentický recept na španělskou studenou polévku

Hodnoceno: 8x
Studená zeleninová polévka zahuštěná chlebovou střídkou má ve Španělsku tradici několik století. Verzí gazpacha je mnoho, asi jako v Česku postupů na svíčkovou omáčku, ale základy jsou jasně dané. Verze současného mistra španělské kuchyně Karlose Arguiñana respektuje tradici.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Rajčata na horní straně nařízněte, dejte je do cedníku a přelijte vroucí vodou. Pak jim stáhněte slupku a dejte je do nádoby mixéru, přidejte nakrájenou papriku, česnek a chléb namočený ve vodě.
  2. Několik minut mixujte, až vznikne hutný krém. Vmíchejte olivový olej, ocet a sůl podle chuti. Krém podávejte studený, v horkých dnech na kostkách ledu, a servírujte k němu v mističkách doplňky.
Gazpacho – autentický recept na španělskou studenou polévku
Autor: Marek Kučera Gazpacho – autentický recept na španělskou studenou polévku

reklama