Čínská rajčatová polévka s vejci

Moje hodnocení
27x

Recept na tuto polévku je v Číně velmi populární a není se čemu divit. Příprava je velmi jednoduchá a stačí k ní pár surovin. Pokud hledáte nápad, jak využít domácí vývar, určitě tuhle dobrotu vyzkoušejte, za 10 minut máte na stole jídlo, které potěší dospělé i děti.

3 porce
30 minut
čínská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte sezamový olej a přidejte na kousky nakrájená rajčata. Na středním plameni restujte asi 5 minut, až rajčata trochu změknou a pustí šťávu. V půlce restování přihoďte nasekaný stroužek česneku.
  2. Poté zalijte dobrým domácím vývarem a přiveďte k varu. Dochuťte sójovou omáčkou, solí a pepřem.
  3. Ve 100 ml studené vody rozmíchejte škrob a přilijte ho do polévky. Polévku zamíchejte a do vzniklého víru pomalým pramínkem nalijte rozšlehaná vejce.
  4. Jakmile ztuhnou, přisypte na plátky nakrájené jarní cibulky a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty