Suroviny
- sezamový olej 1 lžička
- rajčata (velká ) 2 ks
- česnek 1 stroužek
- vývar (domácí ) 1 litr
- sójová omáčka 2 lžíce
- kukuřičný škrob (maizena) 2 lžičky
- vejce 2 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- jarní cibulka 2 ks
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte sezamový olej a přidejte na kousky nakrájená rajčata. Na středním plameni restujte asi 5 minut, až rajčata trochu změknou a pustí šťávu. V půlce restování přihoďte nasekaný stroužek česneku.
- Poté zalijte dobrým domácím vývarem a přiveďte k varu. Dochuťte sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- Ve 100 ml studené vody rozmíchejte škrob a přilijte ho do polévky. Polévku zamíchejte a do vzniklého víru pomalým pramínkem nalijte rozšlehaná vejce.
- Jakmile ztuhnou, přisypte na plátky nakrájené jarní cibulky a podávejte.
Čínská rajčatová polévka s vejci 2 Zdroj: Klára Michalová