Čínská rajčatová polévka s vejci
Zdroj: Klára Michalová
Čínská rajčatová polévka s vejci
Zdroj:
Klára Michalová
Recept na tuto polévku je v Číně velmi populární a není se čemu divit. Příprava je velmi jednoduchá a stačí k ní pár surovin. Pokud hledáte nápad, jak využít domácí vývar, určitě tuhle dobrotu vyzkoušejte, za 10 minut máte na stole jídlo, které potěší dospělé i děti.
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejte sezamový olej a přidejte na kousky nakrájená rajčata. Na středním plameni restujte asi 5 minut, až rajčata trochu změknou a pustí šťávu. V půlce restování přihoďte nasekaný stroužek česneku.
-
Poté zalijte dobrým domácím vývarem a přiveďte k varu. Dochuťte sójovou omáčkou, solí a pepřem.
-
Ve 100 ml studené vody rozmíchejte škrob a přilijte ho do polévky. Polévku zamíchejte a do vzniklého víru pomalým pramínkem nalijte rozšlehaná vejce.
-
Jakmile ztuhnou, přisypte na plátky nakrájené jarní cibulky a podávejte.
Čínská rajčatová polévka s vejci 2
Zdroj: Klára Michalová
Čínská rajčatová polévka s vejci 2
Zdroj:
Klára Michalová