Jednou rukou

Studená polévka: Rajčatové gazpacho s okurkou podle Kardamommy

Moje hodnocení
1x

Záchrana horkých dní, kdy jen samotná představa vaření vyvolává pocení. Studená polévka vás perfektně osvěží a můžete ji pojídat pod slunečníkem nebo pít brčkem ze sklenice na lehátku nebo u bazénu. V termosce si ji můžete vzít i s sebou k vodě. Základem úspěchu je vyzrálá letní zelenina.

4 porce
20 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjte a pokrájejte na větší kusy. Cibuli oloupejte. Vložte vše do mixéru typu blender nebo na smoothie, přidejte citronovou šťávu, lístky bazalky a olivový olej. Osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  2. Gazpacho rozdělte do sklenic či misek, zakápněte balzamikem a podávejte.
PRIMA TIP: Gazpacho osvěží právě proto, že je studené. Použijte proto vychlazené suroviny, a pokud nechcete dávat rajčata do lednice, s čímž naprosto souhlasíme, přidejte do mixéru pár kostek ledu a rozmixovanou směs uložte alespoň na 30 minut do lednice. Příprava se tím sice protáhne, ale mezitím si můžete namíchat třeba drink nebo se natřít opalovacím krémem, až si budete gazpacho vychutnávat venku na lehátku.

Vyzkoušejte také variaci na gazpacho podle Zdeňka Pohlreicha

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jednou rukou

Tereza Veselková Jednou rukou

Blogerka Kardamomma je máma dvou holčiček. Žije v podhůří Jeseníků a ráda vaří pro svou rodinu a přátele zdravá, barevná, a hlavně lahodná jídla. Jako vystudovaná grafička je stejně ráda i fotí a prezentuje na blogu Kardamomma.cz. V roce 2020 se stala Objevem roku v anketě Food Blog roku a o rok později se ve stejné soutěži umístila mezi TOP 15 food blogy v Česku. Na blogu i ve své kuchařce ukazuje krásu přírody i poctivých surovin a v receptech se snaží kombinovat hodně zeleniny a zdravých potravin. Myslí však hlavně na to, aby jídla chutnala dětem i dospělým a jejich příprava byla co nejjednodušší. Zvládnete ji jednou rukou, pokud máte v druhé třeba dítě, skleničku vína nebo foťák.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty