zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rajčatová polévka s pečeným česnekem
Autor: Country kuchařka Rajčatová polévka s pečeným česnekem

Rajčatová polévka s pečeným česnekem

Hodnoceno: 3x
Spojení rajčat a česneku proslavili Italové ve svém sugu, proč tedy stejným způsobem nepřipravit rajčatovou polévku? Pečený česnek jí dodá jemnou sladkost a kouřový nádech. Polévku můžete také uvařit přímo v kotlíku nad ohněm. Nejlepší jsou přezrálá šťavnatá rajčata plná chuti.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Palice česneku zabalte jednotlivě do alobalu a pečte doměkka zhruba 40 minut. 
  2. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Vsypte rajčata, osolte, opepřete, přiklopte a na středním stupni nechte rajčata dusit doměkka. 
  3. Upečený česnek nechte mírně zchladnout, rozdělte ho na stroužky, vymačkejte z nich dužinu a přimíchejte ji k rajčatům. Zalijte vývarem a povařte 10 minut. Podle chuti rozmixujte tyčovým mixérem na pyré nebo jen rozmačkejte nahrubo šťouchadlem na brambory. Dochuťte solí, pepřem a ozdobte lístky bazalky. 

PRIMA TIP: Polévku posypte před podáváním drcenými piniemi, pistáciemi či lískovými oříšky, dýňovými nebo slunečnicovými semínky a zakápněte olivovým olejem. 

Rajčatová polévka s pečeným česnekem
Autor: Country kuchařka Rajčatová polévka s pečeným česnekem

reklama

Country kuchařka
Matěj Pospíšil

Jako ilustrátor a grafik vytváří Matěj Pospíšil podobu reklam, filmů a knih. Ve volném čase rád a dobře vaří, a proto se rozhodl své dvě lásky spojit v netradičních kuchařkách. Vyznačují se vtipem, zábavnými kresbami, hovorovým jazykem a skvělými jídly, na které dostanete chuť na první pohled. V roce 2018 vydal kuchařku Sám doma a hladový, teď přichází s neotřelou Country kuchařkou pro všechny milovníky trampování, stanování a života v přírodě. Nabízí jídla na oheň, z kotlíku, z remosky, do vlaku i k vodě, z českých krajů i zahraničních dálav, která si s radostí dáte pod širým nebem i doma v kuchyni.

Vydalo nakladatelství Došel karamel, www.matejpospisil.cz