Suroviny
- olivový olej
- cibule 1 ks
- mrkev (větší) 1 ks
- cukr krupice 1 lžíce
- rajčatová passata 500 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- voda 200 ml
- oregano (nebo bazalka) 1 špetka
- smetana ke šlehání 100 ml
- těstoviny (drobné, např. orzo, písmenka, pastina...) 100 g
Postup přípravy
- Do varné konvice dejte vařit vodu.
- Do menšího hrnce nalijte olivový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na kostičky a mrkev nastrouhanou nahrubo, společně se lžící krupicového cukru.
- Do jiného rendlíku nalijte vroucí vodu z konvice, osolte ji a uvařte v ní drobné těstoviny dle vašeho výběru, podle návodu na obalu. Poté těstoviny přeceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Můžete promíchat s kapkou olivového oleje.
- Do hrnce s cibulí a mrkví přilijte rajčatovou passatu a 200 ml vody. Osolte, opepřete, přidejte špetku sušené bazalky nebo oregana a vařte asi 4 minuty.
- Poté polévku ponorným mixérem rozmixujte dohladka a přilijte smetanu.
- Do misky nalijte polévku a přidejte do ní uvařené těstoviny. Nakonec můžete zakápnout trochou olivového oleje.
Vyzkoušejte také delikátní květákový krém podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE