Vaříme pro děti: Desetiminutová rajčatová polévka s těstovinami, na které si pochutnají i rodiče

Moje hodnocení
5x

Když jde o vaření pro děti, vyplatí se mít v zásobě pár receptů, které jsou rychle hotové, jsou zdravé a dětem chutnají. Když pak večer nezbývají rodičům síly na velké vyvařování, přijdou zaručeně vhod. Jedním z takových win-win receptů je tato rajčatová polévka, do které nenápadně vpašujete i další zeleninu a jako bonus můžete považovat to, že si na ní pochutnáte společně s dětmi.

3 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do varné konvice dejte vařit vodu.
  2. Do menšího hrnce nalijte olivový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na kostičky a mrkev nastrouhanou nahrubo, společně se lžící krupicového cukru.
  3. Do jiného rendlíku nalijte vroucí vodu z konvice, osolte ji a uvařte v ní drobné těstoviny dle vašeho výběru, podle návodu na obalu. Poté těstoviny přeceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Můžete promíchat s kapkou olivového oleje.
  4. Do hrnce s cibulí a mrkví přilijte rajčatovou passatu a 200 ml vody. Osolte, opepřete, přidejte špetku sušené bazalky nebo oregana a vařte asi 4 minuty.
  5. Poté polévku ponorným mixérem rozmixujte dohladka a přilijte smetanu.
  6. Do misky nalijte polévku a přidejte do ní uvařené těstoviny. Nakonec můžete zakápnout trochou olivového oleje.

Vyzkoušejte také delikátní květákový krém podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty