Speciály

Sbírka receptů pro milovníky houbových polévek

Jakmile odstartuje houbová sezona, je konverzační téma jasné! Rostou? A kde rostou? A co z nich vaříte? No přece brambračku s houbami :) Pokud patříte mezi milovníky hub, určitě si potrpíte i na dobrou polévku. A my vás přesvědčíme, že jen u bramboračky to končit nemusí!

Aby ale bylo jasno - ona ta pravá poctivá česká bramboračka s houbami je vlastně dokonalá! Jen ji můžete občas prostřídat i jinou polévkou. Naším redakčním tipem je třeba slovinská polévka z hříbků - gobova juha, která je lehce pikantní a zároveň jemná díky smetaně.

Další českou stálicí, která se bez hub neobejde, je klasická kulajda nebo krkonošské kyselo. A rozhodně zkuste houbovou "dršťkovou" polévku z masáků či holubinek, a pokud zrovna nerostou, zkuste to klidně z hlívy ústřičné - je to paráda! Hlíva je vůbec velmi vděčná - chuťově jemná, s pevnější strukturou, která si stále zachovává křupavost, a navíc je velmi zdravá.

Užijte si houbovou sezonu naplno a vyzkoušejte nové recepty na polévky!

Recepty