návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špagety kung pao

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Špagety kung pao
Autor: Marek Kučera Špagety kung pao
Těžko odolat této báječné směsce italských a čínských vlivů, zvlášť když pocházejí z dílny legendárního losangeleského řetězce (na 180 poboček v USA a 4 dalších zemích) California Pizza Kitchen. A na rozdíl od návštěvy některé z těchto restaurací ušetříte hezkých pár dolarů…

Další originální recepty na oblíbené těstoviny najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.

Postup

  1. V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, vývar, sherry, chilli pastu, cukr, ocet, škrob a sezamový olej a dejte stranou. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu, sceďte je a uchovejte stranou.
  2. Rostlinný olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi na středním stupni. Kuřecí prsíčka osolte a opepřete podle chuti. Vložte je do oleje a smažte z každé strany asi 3 až 4 minuty, jednou je obraťte. Nechte je vychladnout, pak je nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte stranou. Do pánve vsypte česnek a za stálého míchání smažte asi 1 minutu. Vmíchejte směs se sójovou omáčkou, uveďte do varu a na mírnějším stupni povařte do zhoustnutí, asi 1 až 2 minuty. Vmíchejte těstoviny, kousky kuřete, arašídy a jarní cibulku.
  3. Ihned podávejte.

Špagety kung pao  Foto: Špagety kung pao; foto: Marek Kučera

Uložit

Uložit